Ion Şerban, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, s-a stins din viață la 71 de ani

Ultima actualizare: 17-11-2020 09:34
Federaţia Română de Box
Federaţia Română de Box

Ion Şerban, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box în perioada 1993-2000, a încetat din viaţă la vârsta de 71 de ani.

''De numele lui Şerban se leagă aproape toate ultimele mari performanţe ale 'nobilei arte româneşti' de după revoluţie. Forţa României în boxul mondial de după '90 nu se datora numai pugiliştilor de top pe care îi avea, de la Vaştag, Doroftei, Marian şi Dorel Simion, la Bute, Adrian Diaconu şi mulţi, mulţi alţii, ci şi lui Ion Şerban. Sub conducerea acestuia, pugiliştii români nu s-au temut de arbitraje ostile în marile competiţii internaţionale şi nici nu au avut griji legate de faptul că munca lor nu va fi apreciată financiar aşa cum se cuvine'', se arată un comunicat publicat, luni, de forul naţional pe site-ul său oficial.

''Ion Şerban a fost o forţă a boxului mondial, nu numai a celui românesc, pe care l-a iubit şi susţinut necondiţionat. Îi datorăm recunoştinţă pentru tot ce a făcut pentru boxul nostru. Condoleanţe familiei îndoliate şi odihnă veşnică pentru omul şi domnul preşedinte care a fost Ion Şerban!'', a transmis preşedintele FR Box, Vasile Cîtea.

Înmormântarea va avea loc marţi 17 noiembrie, la ora 12:00, la Cimitirul Central din Constanţa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO