Hapoel Beer Sheva - Steaua 1-2. Dublă Gnohere, iar Steaua are 9 puncte din 9 posibile

Steaua, FCSB, Gnohere
Inquam

Formaţia Steaua a învins, joi seară, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Hapoel Beer Sheva, într-un meci din etapa a treia a grupei G a Ligii Europa.

Golurile Stelei au fost înscrise de Gnohere '70, '75. Gnohere intrase pe teren în minutul 69. Pentru gazde a marcat Cuenca '87.

În minutul 17, Melikson a trimis mingea în poarta apărată de Niţă, dar se afla în poziţie de offside, astfel că golul nu a fost validat.

Steaua are punctaj maxim după primele 3 etape în grupele Europa League.

Toate fazele video ale partidei si reacțiile după meci sunt pe Sport.ro

Citește și
Alibec
STEAUA - SPORTING 1-5. Repriza secundă a fost dezastruoasă
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Hapoel Beer Sheva - Steaua livetext:

Minutul 90+3: Final de meci, Steaua obține a treia victorie la rând în Europa League, scor 2-1.

Minutul 88: Henț clar făcut în careu de Planic, însă arbitrul nu acordă penalty.

Minutul 86: Gol Hapoel, Cuenca marchează după o centrare pe jos de pe partea dreaptă.

Minutul 79: GOOOOOOOL Steaua! Din nou Gnohere, după centrarea lui Budescu.

Minutul 70: GOOOOOOL Steaua! Gnohere șutează din careu și deschide scorul.

Minutul 67: Niță este din nou erou! Portarul Stelei scoate cu piciorul, în corner, un voleu din 5 metri.

Minutul 59: Denis Man este înlocuit de Florinel Coman.

Minutul 57: Hapoel Beer Sheva are o lovitură liberă periculoasă, dar șutează fix în zid.

Minutul 45: Pauză, scor 0-0.

Minutul 40: Steaua domină meciul de minute bune, însă nu reușește să creeze mare pericol la poarta adversă.

Minutul 29: Tony trece de 2 fundași ai Stelei și șutează la colțul lung, însă Niță se opune extraordinar.

Minutul 24: Benzar s-a accidentat și a fost înlocuit de Gabi Enache.

Minutul 18: Gol anulat pentru Hapoel. Melikson se afla în offside când a marcat.

Minutul 10: Israelienii au primul atac periculos, dar șutul de la marginea careului se duce mult pe lângă poartă.

Minutul 2: Budescu primește o pasă la marginea careului, se întoarce și șutează cu stângul din voleu, puțin pe lângă poartă.

Echipele de start:
Steaua: Niță - Benzar, Planic, Bălașa, Momcilovic - Nedelcu, Ovidiu Popescu - Denis Man, Budescu, Teixeira - Florin Tănase

Hapoel Beer Sheva: Goresh - Bitton, Taha, Elhamed, Korhut - Broun, Ogu, Einbinder - Melikson, Sahar, Tony

Declarații înainte de meci

Hapoel Beer Sheva - Steaua. Lotul echipei FCSB a plecat miercuri dimineaţă la Tel Aviv fără Mihai Pintilii, accidentat, şi Denis Alibec, exclus pentru indisciplină. Preşedintele de imagine al clubului, Helmuth Duckadam, speră ca echipa lui Nicolae Dică să obţină patru puncte din dubla cu Beer Sheva, din grupa G a Ligii Europa.

Oficialul FCSB spune că o victorie şi un egal în cele două confruntări cu echipa israeliană ar asigura calificarea în primăvara europeană: “Ştim ce avem de făcut acolo, vrem să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv. Şi un egal ar fi bun pentru că urmează returul şi dacă luăm patru puncte practic suntem calificaţi. E o echipă care se poate bate pentru primele două locuri. În primă instanţă sunt favoriţi, au un campionat bun, e campionat puternic cu jucători valoroşi, vom vedea... Va fi o experienţă şi pentru noi pentru că şi condiţiile meteo sunt altfel. Dacă am reuşi patru puncte din această dublă cred că am fi calificaţi”.

Duckadam a afirmat că la returul cu Beer Sheva, atacantul Denis Alibec va fi reintrodus în lotul FCSB. “Da, Denis nu vine cu noi, dar la retur va fi prezent. Sper să nu ne simtă absenţa sa, cel care îl va înlocui sper să-şi facă treaba pentru că de aia e jucător la Steaua, indiferent cine lipseşte. Orice om este iertat, toţi facem greşeli, şi la retur cred că va fi prezent. Pintilii nu ştiu cât va lipsi”, a mai spus Duckadam pe Aeroportul Henri Coandă.

Antrenor Hapoel Beer Sheva: Ştiu că Alibec nu a făcut deplasarea, la fel şi Pintilii, dar Steaua este o echipă puternică

Tehnicianul echipei Hapoel Beer Sheva, Barak Bakhar, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că ştie că la FCSB nu vor juca în confruntarea din grupele Ligii Europa Denis Alibec şi Mihai Pintilii, însă formaţia bucureşteană este foarte puternică, iar meciul va fi interesant.

"FCSB este o echipă foarte experimentată, cu jucători talentaţi. Noi ne pregătim cât mai bine pentru a face o figură frumoasă, să le aducem o bucurie fanilor. Avem metodele noastre şi ştim plusurile şi minusurile adversarilor. Cu siguranţă va fi un meci interesant, între două echipe bune. Ştiu că Denis Alibec nu a făcut deplasarea, la fel şi Pintilii, dar oricum Steaua este o echipă foarte puternică", a spus Bakhar. "Sper să jucăm bine mâine şi să obţinem bictoria", a adăugat el.

Căpitanul Elyaniv Barda este convins că Beer Sheva va obţine un rezultat pozitiv: "Ştiu şi am tot respectul pentru fotbalul din România. Abia aştept acest meci, un meci important din Europa. Dar sunt convins că jucând acasă, cu publicul de partea sa, Hapoel Beer Sheva va face o figură frumoasă".

Dan Petrescu: Chiar dacă cei de la Steaua mă atacă pe unde mă prind, eu tot cu ei voi ţine în meciurile din Europa

Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, joi, că va ţine cu FCSB în partida cu Hapoel Beer Sheva, în ciuda faptului că este atacat şi criticat de conducătorii echipei rivale la titlu.

"Chiar dacă cei de la Steaua mă atacă pe unde mă prind, eu tot cu ei voi ţine în meciurile din Europa. Şi sunt convins că au şanse mari. Declaraţia pe care am dat-o, că pot câştiga Europa League nu a fost o intenţie de-a mea de a pune presiune. Am declarat ceea ce cred eu şi în continuare cred că ei pot câştiga grupa şi după aceea să ajungă cât mai departe. Au un lot pe care nu l-au avut de mult timp, foarte numeros şi cu multă calitate. Sper să câştige în seara asta, să adune puncte şi în viitor să avem din nou două echipe în Champions League, ceea ce ar fi bine pentru noi, ca să sperăm să ajungem în grupe", a declarat Dan Petrescu, într-o conferinţă de presă.

Olandezul Kevin Blom va conduce la centru partida Hapoel Beer Sheva - FCSB din etapa a treia a Grupei G a Ligii Europa.

În vârstă de 43 de ani, Blom va fi pentru a patra oară arbitru de centru la un meci al echipei patronate de Gigi Becali. Olandezul a condus Staeua - Partizan, scor 1-1, în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, ediţia 2015-2016, Steaua - Spartak Trnava, scor 0-1, în turul al treilea preliminar al Ligii Europa, ediţia 2012-2013 şi Steaua - Maccabi Haifa, scor 4-2, în faza grupelor Ligii Europa, în ediţia 2011-2012.

Blom a mai condus meciul Maccabi Haifa - Astra, scor 2-0, în play-off-ul Ligii Europa, ediţia 2013-2014, şi partrida Panathinaikos Atena - Dinamo, scor 3-0, în faza grupelor Ligii Europa, ediţia 2009-2010.

Joi, Kevin Blom va fi ajutat de Charles Schaap şi Joost van Zuilen, ambii asistenţi, Kamphuis Jochem şi Jeroen Manschot, adiţionali, şi de rezerva Bas van Dongen.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Steaua 3-0 Viktoria Plzen. Spectacol făcut de steliști pe Arena Națională
Steaua 3-0 Viktoria Plzen. Spectacol făcut de steliști pe Arena Națională

Steaua a învins, joi seară, pe Arena Naţională, cu scorul de 3-0 (2-0), echipa cehă Viktoria Plzen, în prima etapă a grupei G a Ligii Europa.

STEAUA - SPORTING 1-5. Repriza secundă a fost dezastruoasă
STEAUA - SPORTING 1-5. Repriza secundă a fost dezastruoasă

Steaua a ratat calificarea în grupele Champions League după ce a fost învinsă de Sporting cu 5-1 pe teren propriu, miercuri seară.

Gigi Becali riscă să ajungă din nou la închisoare, din cauza unor amenințări
Gigi Becali riscă să ajungă din nou la închisoare, din cauza unor amenințări

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Penitenciarelor cere revocarea liberării condiţionate a lui Gigi Becali, pentru ameninţări la adresa directorului Penitenciarului Jilava.

Gheorghe Hagi l-a invins pe Gigi Becali si la TAS. Oficialii au confirmat ca FC Viitorul este campioana Ligii I
Gheorghe Hagi l-a invins pe Gigi Becali si la TAS. Oficialii au confirmat ca FC Viitorul este campioana Ligii I

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a decis ca formatia FC Viitorul este campioana Ligii I, asa cum se stabilise in Comitetul Executiv al FRF din 5 iunie.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.