Halep - Wozniacki 0-6; 2-6, la Turneul Campioanelor. Simona: M-am simțit mai greoaie pe teren

Simona Halep, Turneul Campioanelor
AFP

Simona Halep a fost învinsă clar în cel de-al doilea meci de la Turneul Campioanelor de către Caroline Wozniacki, scor 6-0, 6-2.

Simona Halep: Am făcut prea multe greşeli, am ratat prea mult ca să câştig un meci

Jucătoarea de tenis Simona Halep, liderul WTA, a declarat, miercuri, după meciul pierdut la Turneul Campioanelor în faţa Carolinei Wozniacki, că a făcut multe greşeli şi a ratat prea mult,

"Cred că a fost una din zilele mele proaste. Am făcut prea multe greşeli şi ea nu a ratat. Am ratat prea multe lovituri ca să câştig un meci. În setul doi am simţit că pot reveni, dar era prea târziu. Nu am simţit mingea şi am simţit terenul puţin lent. Eu m-am simţit mai greoaie pe teren şi totul mai lent. Caroline a jucat bine, dar eu am ratat prea mult. Dacă puteam ţine mingea în teren ar fi fost mult mai bine. Poate nu am încercat suficient pentru a ţine mingea pe tren, am încercat, m-am luptat, nu am renunţat, dar nu am simţit mingea", a spus Halep în conferinţa de presă de după meci.

Ea a precizat că nu se gândeşte la şansele de calificare în faza următoare, ci doar să joace mai bine: "Nu mă gândesc la calificare, ci la a juca mai bine decât azi, categoric. Mă gândesc doar să uit de ce a fost şi să joc mai bine data viitoare. Am servit destul de bine, am returnat ok, însă în timpul punctelor am ratat prea mult. Data viitoare va trebui să mă calmez, să ţin mingea în joc şi să o fac pe adversară să alerge".

Citește și
Simona Halep, numărul 1 WTA
Un artist plastic din Olt i-a ridicat statuie Simonei Halep FOTO
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Rezumatul meciului

Setul I a fost unul fără istoric, Wozniacki conducând după 15 minute cu 4-0, cu două break-uri, în al doilea şi al patrulea ghem. Românca a avut prima minge de ghem la 0-5, a ratat-o, iar adversara ei a pus capăt setului, cu 6-0, după 24 de minute.

După un al şaptelea ghem consecutiv câştigat de Wozniacki, Halep a început să-i pună ceva probleme rivalei. Mai agresivă şi pe fondul unei uşoare scăderi în joc a danezei, sportiva de pe locul 1 WTA a egalat cu un ghem la 0, dar şi-a pierdut serviciul la 1-2. Din nefericire, nivelul greşelilor neforţate ale Simonei Halep a rămas ridicat, astfel că nu a mai putut trece pe tabelă decât un ghem în dreptul ei. Cu 6-2, după 63 de minute de joc, Wozniacki se instalează confortabil la conducerea Grupei Roşii, fiind aproape calificată în semifinale.

În a doua partidă a etapei, vor evolua Elina Svitolina din Ucraina, locul 4 WTA, şi Caroline Garcia din Franţa, locul 8 WTA.

În ultimul meci al ei în Grupa Roşie, Simona Halep o vâ întâlni, vineri, pe Svitolina.

Până în prezent, jucătoarea română şi-a asigurat la Singapore un premiu de 283.000 de dolari şi 375 de puncte WTA.

Simona Halep - Caroline Wozniacki livetext:

Setul II

UPDATE 15:45 Simona Halep este învinsă în cel de-al doilea meci de la Turneul Campioanelor, scor 6-0; 6-2, de către Caroline Wozniacki.

UPDATE 15:40 În continuare, Wozniacki joacă perfect propriul serviciu și conduce cu 5-2 în setul secund.

UPDATE 15:35 4-2, Simona își câștigă serviciul și se menține în meci.

UPDATE 15:30 Simona Halep se luptă din greu, însă pierde game-ul pe serviciul lui Wozniacki la avantaj. 4-1 pentru daneză.

UPDATE 15:23 Break Wozniacki, care conduce cu 3-1 acum în setul doi.

UPDATE 15:19 Caroline câștiga rapid următorul game și conduce cu 2-1.

UPDATE 15:17 Primul game obținut de Simona! Este 1-1 în setul secund.

UPDATE 15:15 Continuă pasa proastă pentru Simona. Caroline Wozniacki câștigă al șaptelea game la rând și conduce cu 1-0.

Setul I

UPDATE 15:10 Simona nu se regăsește în primul set și îl pierde scor 6-0.

UPDATE 15:08 5-0 pentru daneză, care este în ”forma supremă”, după cum comentează și site-ul WTA.

Simona cere ajutorul lui Cahill.

UPDATE 14:57 3-0 pentru Wozniacki, care joacă perfect în aceste momente.

UPDATE 14:50 Caroline Wozniacki servește prima și își câștigă serviciu, deși Simona a fost cea care a luat primul punct.

Simona Halep: Nu ştiu care sunt variantele pentru a-mi păstra locul I. Nu mai fac asta după ce am păţit în vară

Simona Halep a declarat, luni, după victoria obţinută în faţa jucătoarei franceze Caroline Garcia, că nu ştie care sunt variantele pentru a rămâne pe locul I WTA după turneul de la Singapore.

"Nu ştiu care sunt variantele pentru a-mi păstra locul I, nu mai fac asta. Am făcut-o în vară şi nu mi-a fost foarte bine. Acum nu mă mai gândesc să termin anul pe locul I, am atins această poziţie, vreau doar să joc meci după meci, să câştig meciurile pe care le joc aici, e mai important decât să termin anul pe primul loc. Sigur, ar fi un lucru frumos dacă aş fi numărul 1 la finalul anului, dar nu cel mai important pentru mine în acest moment", a declarat ea, într-on conferinţă de presă.

Halep s-a declarat foarte bucuroasă că a câştigat primul meci în calitate de numărul 1 mondial.

"Mă simt fericită, bucuroasă că am câştigat primul meci la primul turneu la care am venit ca numărul 1 mondial. Este frumos şi mă bucur de timpul petrecut pe teren. Este dificil să joci împotriva ei, dar ştiam cum o să fie meciul, pentru că am jucat acum două săptămâni, dar am avut în minte şi meciul de la Toronto, când am câştigat împotriva ei. Cred că am jucat astăzi ca atunci. Am simţit că e consistentă la început, foarte puternică, apoi în setul secund am început să simt că domin meciul şi am căpătat mai multă încredere. Dacă mă gândesc bine acum, al doilea ghem a fost foarte imporant. Putea să facă repede break-ul şi mi-ar fi fost mai greu să revin. L-am luat şi pot să spun că azi am servit foarte bine. Astăzi am fost puternică pe picioare, am stat foarte jos, pentru că loveşte destul de plat, iar mingea pe acest teren nu stare prea mult. Am stat jos şi am alergat foarte bine. Lucrez mult la forţa picioarelor, mai ales acasă, dar nu exagerez. Consider că o am şi cel mai important este să fii proaspătă înaintea turneelor", a afirmat jucătoarea română.

Întrebată ce a vrut să spună când i-a transmis lui Darren Cahill în timpul meciului cu Garcia că trebuie să joace din instinct, Halep a răspuns: "Am simţit prea mult că trebuie să dau o anumită lovitură, dar nu am fost atât de încrezătoare ca să lovesc. Voiam doar să mă relaxez, să nu mă gândesc prea mult la ceea ce am de jucat, doar să joc din instinct, pentru că îmi iese bine când fac aşa. Apoi doar să-mi relaxez mintea şi să joc unde simt în acea secundă. A fost mult mai bine."

Halep spune că are o relaţie bună cu antrenorul ei şi precizează că acesta este foarte fericit pentru că şi-a schimbat atitudinea pe teren.

"Cred că am o bună relaţie cu Darren. Da, am avut nişte momente dificile la începutul anului, dar am fost atunci frustrată din cauza accidentării şi aveam o atitudine negativă faţă de mine. Dar apoi am schimbat ceva, lucrez în continuare la asta şi crede că am făcut paşi importanţi înainte pe acestă cale. Cred că este foarte fericit de conduita mea pe teren şi ne înţelegem unul pe altul foarte bine", a declarat Simona Halep.

Ea a reafirmat că 2017 este cel mai bun an din cariera ei şi nu o să-l uite niciodată: "Sunt într-o poziţie în care nu am mai fost, cu fericirea, cu trăirile mele interioare despre tot ce s-a întâmplat în acest an. Consider că este cel mai bun an al meu. După ce am avut atât de multe momente dificile am putut să revin mai puternică. E frumos şi cu siguranţă nu o să uit acest an."

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Prima declarație a Simonei după victoria de la Singapore: Am câștigat primul meci ca nr.1. Sunt fericită
Prima declarație a Simonei după victoria de la Singapore: Am câștigat primul meci ca nr.1. Sunt fericită

Simona Halep a învins-o cu scorul de 6-4, 6-2 pe Caroline Garcia, locul 8 WTA, în primul meci din cadrul Grupei Roşii a Turneului Campioanelor de la Singapore.

Un artist plastic din Olt i-a ridicat statuie Simonei Halep FOTO
Un artist plastic din Olt i-a ridicat statuie Simonei Halep FOTO

Inspirat de performanța Simonei Halep de-a deveni locul I WTA, un artist plastic a decis să-i ridice o statuie.

Halep, despre Turneul Campioanelor: „Voi încerca să joc cel mai bun tenis al meu”
Halep, despre Turneul Campioanelor: „Voi încerca să joc cel mai bun tenis al meu”

Jucătoarea Simona Halep, liderul WTA, a declarat pentru L’Equipe că la Turneul Campioanelor, de la Singapore, fiecare meci va fi o finală, astfel că va încerca să joace cel mai bun tenis.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.