The Guardian: Halep-Bouchard, rivalitatea care va domina tenisul urmatorilor ani. Ce a declarat Simona la intoarcerea in tara

×
Codul embed a fost copiat

Simona Halep a declarat, vineri, la revenirea in Romania, ca se bucura de rezultatul obtinut la turneul de la Wimbledon, unde a ajuns pana in semifinale, subliniind ca isi doreste foarte mult sa ajunga si mai sus in tenis.

"A fost un pic de ghinion in timpul meciului ca am facut entorsa. Nu e foarte grav, dar o sa am timp sa ma recuperez sa joc la turneul de la București. A fost un rezultat frumos, ma bucur ca am apucat sa joc spre final și pe iarba. M-a marcat un pic accidentarea, pentru ca nu am mai putut sa servesc, sa imping in picior, nu am mai putut sa fiu relaxata, n-am putut sa ma opresc la anumite mingi.

M-a incurcat, dar nu vreau sa dau vina pe accidentare. Bouchard m-a batut, a fost mai buna si merg mai departe. Asta imi da curaj sa merg cu incredere inainte. Imi doresc foarte mult sa ajung și mai sus in tenis o sa muncesc zi de zi sa incerc sa fac tot ce pot pentru a caștiga meciuri. Am fost trista ca am avut o infrangere, dar nu ca s-a terminat turneul, pentru ca a fost un rezultat bun. Imi doresc sa ajung numarul 1, nu știu daca se va intampla, dar imi doresc sa ajung", a declarat Halep, vineri, la Aeroportul Henri Coanda.

Ea a spus ca spera sa castige turneul de la Bucuresti, care incepe saptamana viitoare: "Acest turneu de la București inseamna mult, pentru ca este primul de la noi din țara. Mi-am dorit foarte mult sa joc. Sper sa fiu suta la suta miercuri și voi da tot ce pot sa ajung spre final. Imi doresc foarte mult sa caștig. E greu pentru ca vin de pe iarba și sper sa ma acomodez foarte repede"'. Simona Halep crede ca Eugenie Bouchard, adversara din semifinale de la Wimbledon, va ajung rapid intre primele cinci jucatoare ale lumii: "Mai sunt și alte jucatoare care joaca foarte bine. Nu suntem doar noi doua. Ea e o jucatoare buna, e mai tanara ca mine și cu siguranța va fi si ea in top 5 repede. Suntem o generatie destul de buna, sunt fete puternice si ma bucur sa ma aflu printre ele", a afirmat jucatoarea.

Halep a adaugat ca isi doreste sa castige un Grand Slam si crede ca va reusi daca va munci ca si pana acum. Ea considera ca jucatoarea ceha Petra Kvitova se va impune in finala de la Wimbledon cu Bouchard:

Citește și
Simona Halep, Wimbledon 2014
WIMBLEDON 2014: Simona Halep, prima romanca in semifinalele competitiei. Astazi joaca cu Bouchard pentru un loc in finala
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

"Cred ca Petra Kvitova va caștiga, pentru ca are experiența, a mai caștigat o data și știe cum sa gestioneze emoțiile, dar și Bouchard are șansa ei". Simona Halep a fost primita cu aplauze la revenirea in Romania, printre cei care au intampinat-o aflandu-se si Alina Tecsor, capitanul nejucator al echipei de FedCup si Carmen Tocala, secretar de stat in MTS.

"Ma bucur ca lumea ma apreciaza, ma ajuta pentru dorința de a face rezultate. Sper sa nu-i dezamagesc niciodata", a afirmat Halep.

Rivalitatea Halep - Bouchard continua

Simona Halep s-a intors acasa, vineri seara, dupa ce a parasit Wimbledonul in semifinale din cauza unei entorse care a chinuit-o teribil.

Performanta este oricum istorica pentru tenisul romanesc. Simona este singura sportiva de la noi care a ajuns pana in aceasta faza a competitiei. "Abia astept sa joc urmatorul turneu, si sa arat ce pot", a spus Halep, care nu se va lasa pana nu va castiga un trofeu de Grand Slam.

Visul de a ridica deasupra capului trofeul de la Wimbledon a facut-o pe Simona sa lupte accidentata pe arena centrala din Londra. Bandajele au aratat insa suferinta jucatoarei noastre, iar putini au stiut ca abia isi revenise dupa o alta accidentare suferita in mai, la Roma.

"A fost dificil sa continui pentru ca mi-am scrantit glezna si a fost foarte greu. M-a durut foarte tare pe moment. Nu am putut sa mai imping apoi in picior, primul serviciu a fost foarte prost, da, a fost foarte greu sa continui cu inca o accidentare", a spus Simona Halep.

Problemele medicale i-au slabit jocul vizibil, lucru remarcat de intreaga presa internationala.

"Romanca s-a stins rau in al doilea set, dar trebuie sa presupunem si ca accidentarea la glezna a fost de vina. De obicei, ea lupta ca un terrier", au scris jurnalistii de la BBC.

Ilie Nastase, singurul tenismen roman care a jucat doua finale la Wimbledon, explica de ce turneul de la Londra este special: "Se alearga greu pe iarba, nu se poate aluneca si atunci se pune foarte multa presiune pe muschi si ea avand accidentarea asta pe care a avut-o, sigur a fost dezavantajata".

Simona Halep ramane insa cu doua performante uriase obtinute in doar o luna: semifinala de la Wimbledon si finala de la Roland Garros. Jucatoarea in varsta de 23 de ani a cucerit intreaga tara. Pagina sa de Facebook a fost bombardata cu mesaje de incurajare.

"Noi te Iubim la fel de mult si ne vom bucura enorm la viitoarea ta victorie. HAI, SIMONA!", "Esti cea mai tare! Ai grija de tine si lupta mai departe" sau "Iti multumim, Simona! Pentru mine si ai mei tu ai cucerit Wimbledonul!" au fost numai cateva dintre ele.

In Anglia insa, imediat dupa meci canadianca Eugenie Bouchard s-a bucurat pentru victorie fara sa vorbeasca de Halep.

"Pentru mine nu e o surpriza. Ma asteptam la rezultate bune ca acesta. Asa ca pentru mine a fost: ok, inseamna ca sunt pe drumul cel bun", a spus jucatoarea de tenis.

Nu la fel a procedat Simona: "Este o jucatoare extraordinara si cu siguranta va ajunge in top foarte repede".

"Acest meci a dat nastere unei rivalitati care va domina tenisul in urmatorul deceniu" , a titrat cotidianul britanic The Guardian.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
SIMONA HALEP - EUGENIE BOUCHARD 6-7; 2-6; Ce spune Simona despre momentul accidentarii:
SIMONA HALEP - EUGENIE BOUCHARD 6-7; 2-6; Ce spune Simona despre momentul accidentarii: "Nu aveam cum sa mai castig meciul"

WIMBLEDON 2014.Jucatoarea Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3, a ratat calificarea in finala turneului de la Wimbledon, dupa ce a fost invinsa, joi, cu scorul de 7-6 (5), 6-2, de sportiva canadiana Eugenie Bouchard, locul 13 WTA.

WIMBLEDON 2014: Simona Halep, prima romanca in semifinalele competitiei. Astazi joaca cu Bouchard pentru un loc in finala
WIMBLEDON 2014: Simona Halep, prima romanca in semifinalele competitiei. Astazi joaca cu Bouchard pentru un loc in finala

WIMBLEDON 2014. Simona Halep ne face bucurie dupa bucurie. Romanca s-a calificat in semifinale si devine prima jucatoare de la noi care ajunge in aceasta faza a competitiei de pe iarba londoneza. Constanteanca de numai 23 de ani a facut un meci perfect.

SIMONA HALEP a invins-o pe ZARINA DIYAS in optimi, la WIMBLEDON 2014. Sharapova e eliminata, Halep poate ajunge numarul 2 WTA
SIMONA HALEP a invins-o pe ZARINA DIYAS in optimi, la WIMBLEDON 2014. Sharapova e eliminata, Halep poate ajunge numarul 2 WTA

Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3, a invins-o, marti, cu scorul de 6-3, 6-0, pe sportiva Zarina Dias din Kazahstan, pozitia 72 in ierarhia mondiala, calificandu-se in premiera in sferturile de finala ale turneului de la Wimbledon.

Recomandări
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, conform procedurii, cererile de urmărire penală față de fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, rămâne în arest preventiv. El ceruse să fie judecat în arest la domiciliu
Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, rămâne în arest preventiv. El ceruse să fie judecat în arest la domiciliu

Vlad Pascu, autorul accidentul de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, a cerut, marţi, la Tribunalul Constanţa, să fie judecat în arest la domiciliu.