Fostul portar Duckadam a demisionat de la FCSB. Ilie Dumitrescu: ”O greșeală de strategie”

15-06-2020 12:19


Helmut Duckadam

Fostul jucător stelist Ilie Dumitrescu a declarat că îndepărtarea lui Helmut Duckadam din cadrul clubului FCSB reprezintă o gravă greşeală de strategie.

Reacția lui Dumitrescu vine după ce, duminică, Duckadam a anunțat că  a renunţat, duminică, la funcţia de preşedinte de imagine al FCSB.

"E o greşeală de strategie din partea clubului, clar, sută la sută. Pentru că au fost momente în care, în cupele europene, la tot ce înseamnă dineuri sau prânzuri oficiale contează foarte mult să ai o persoană. Plus ceea cea a realizat Duckadam în activitatea lui ca jucător. Este o figură extrem de importantă. Este o greşeală de strategie, de asta s-a ajuns să nu mai fie iubită această echipă de foarte mulţi fani, pentru că au fost în timp au fost greşeli în zona aceasta, cu tot ceea ce înseamnă legende, cu tot ceea ce înseamnă jucători importanţi. S-a ajuns ca un număr mare de suporteri să nu mai fie lângă echipă. Ceea ce nu se întâmplă la Dinamo. Chiar dacă clubul este la domnul Badea, ce se întâmplă acum este... Fanii au rămas lângă echipă, pentru că nu s-au întâmplat evenimente de genul ăsta. Fiecare are strategia lui, este clubul lui, a spus-o, financiar nu stă bine, nu cred că salva clubul că s-a redus chestia asta. Dar aşa se gândeşte. E o strategie greşită. Dacă nu era o legendă, de unde-l ştia pe Duckadam? Ca strategie a greşit (n.r. - Gigi Becali). În timp, tot ceea ce înseamnă relaţia cu jucători reprezentativi, jucători care au făcut istorie în clubul ăsta, a dus ca un număr mare de suporteri să plece de lângă echipă. Dacă alte personaje sunt mai importante în club, în economia clubului, pentru că vin în fiecare zi acolo, la stadion, să rămână cu cei de acolo. Dar, repet, acolo se plăteşte nota de plată. Un grup imens care era alături de echipă nu mai este la echipă", a declarat Dumitrescu, la Digi Sport, potrivit News.ro.

Duckadam a demisionat de la FCSB

 

Fostul portar Helmut Duckadam a renunţat, duminică, la funcţia de preşedinte de imagine al FCSB.

"A fost frumos! După multe ezitări, am hotărât azi, 14.06.2020, că este momentul să-mi înaintez demisia din cadrul SC Fotbal Club FCSB. Consider că este mai onorabil să-ţi înaintezi demisia, când simţi că nu mai eşti dorit, decât să aştepţi momentul când vei fi dat afară. Au fost momente dificile, dar şi foarte multe momente frumoase! A fost una dintre cele mai frumoase perioade din viaţă mea! Îi mulţumesc domnului Becali, în numele familiei mele, pentru tot ce a făcut pentru noi şi îl asigur că voi rămâne acelaşi om serios şi loial. Doresc mult succes echipei, şi-mi doresc, că în acest an să câştige un trofeu!", a scris Duckadam, 61 de ani, pe Facebook.

"Eroul de la Sevilla" era singurul component al echipei Steaua care a câştigat în 1987 Cupa Campionilor Europeni care rămăsese în cadrul clubului condus de Gigi Becali.

Patronul FCSB a declarat că nu el l-a împins la demisie pe Helmut Duckadam şi dacă i s-a redus cu cea mai mare proporţie salariul fostului portar s-a făcut din cauza faptului că era persoana cel mai puţin importantă din club.

"Pe mine nu mă interesa niciodată Helmut Duckadam, mă interesa omul Helmut Duckadam. Nu ca legendă l-am avut la Steaua. Imi plăcea de omul Duckadam, caracterul lui. În rest, ca legendă, nu... Nu ca legendă am avut relaţia pe care am avut-o. Am avut-o ca om, caracterul lui. Eu dictez la club, dar nu pot să dictez la oameni , a declarat Becali, la Digi Sport, potrivit News.ro.

Helmut Duckadam avea un salariu de 2.000 de lei la FCSB, după o reducere de 50 la sută.

Despre demisia lui Helmut Duckadam din funcţia de preşedinte de imagine al FCSB, antrenorul Bogdan Argeş Vintilă a spus:

"Dânsul ştie mai bine care sunt motivele care l-au făcut să recurgă la această decizie. Mie îmi pare rău. Eu l-am cunoscut în deplasarea de la Guimaraes şi mi-aş fi dorit să-l mai văd aproape de echipă, dar din păcate nu a mai trecut pe la teren. Îmi pare rău, dar este decizia dânsului. Dacă venea pe la teren eu nu aveam cum să nu-l impic. Are experienţă, oricând un sfat de la dânsul este binevenit. Din păcate, nu nu era decât la televizor şi nu era alături de noi."

Sursa: C.M.

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggerii din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57