Fostul mare fotbalist camerunez Samuel Eto'o a recunoscut că a fraudat statul spaniol şi va merge la închisoare

Ultima actualizare: 20-06-2022 15:01
samuel eto'o
AFP

Camerunezul Samuel Eto'o, fostul jucător de la FC Barcelona, şi fostul său impresar Jose Maria Mesalles au recunoscut că au fraudat statul iberic și vor merge la închisoare.

Camerunezul Samuel Eto'o, fostul jucător al echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, şi fostul său reprezentant Jose Maria Mesalles au acceptat, luni, pedepsele de 22 de luni de închisoare şi, respectiv, un an de închisoare, după ce au recunoscut că au fraudat Trezoreria Publică cu 3.872.621 euro, între 2006 şi 2009, informează agenţia EFE, citată de Agerpres.

În declaraţia sa la Tribunalul penal din Barcelona, Eto'o a recunoscut frauda, dar l-a învinuit, fără a-l menţiona direct, pe Mesalles, pe care l-a considerat întotdeauna ca pe "un al doilea tată".

De altfel, fostul fotbalist camerunez a intentat proces împotriva fostului său reprezentant pentru presupuse infracţiuni de fraudă şi deturnare din fondurile sale, proces aflat încă în derulare.

"Recunosc faptele şi am de gând să plătesc, dar vreau să se ştie că eram un copil pe atunci şi că am făcut mereu ce mi-a cerut tatăl meu", a afirmat Samuel Eto'o.

La rândul său, Mesalles a preferat să nu depună mărturie, dar a recunoscut faptele.

Totodată, fostul atacant african a fost condamnat la plata a patru amenzi, câte una pentru fiecare delict, în valoare de 1.810.310 euro, iar fostul său reprezentant la patru amenzi de câte 905.155 euro. Executarea acestor pedepse va fi suspendată însă, având în vedere că ambii nu au antecedente penale, iar autorităţile au recuperat din prejudiciu.

Faptele datează din perioada 2006-2009, pe când Samuel Eto'o a obţinut venituri importante din drepturile sale de imagine transferate către Puma şi FC Barcelona, ce ar fi trebuit să fie declarate şi impozitate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO