Ion Țiriac, contactat din închisoare de Boris Becker: „Prima lui zi a fost grea”

Ultima actualizare: 20-06-2022 10:49
Ion Ţiriac
Agerpres

Boris Becker, condamnat la doi ani și jumătate de detenție în procesul cu privire la falimentul personal, l-a contactat din închisoare pe fostul său mentor, Ion Țiriac.

 

Ion Țiriac este unul dintre puținii oameni care au vești despre Boris Becker de când acesta a fost încarcerat. Miliardarul român spune că a fost contactat prin mesaje de către fostul tenismen german și că acesta i-a povestit despre primele zile petrecute după gratii.

„Mi-a spus prin mesaj că primele zile au fost extrem de grele și că închisoarea era foarte bine păzită, dar lucrurile începeau să devină mai bune”, a spus Ion Țiriac, fostul manager al lui Boris Becker, pentru L'Equipe.

Încarcerat în luna aprilie, Boris Becker este un prizonier foarte discret. Fostul numărul 1 mondial speră să fie eliberat din închisoare la sfârșitul anului, potrivit presei franceze.

Conform sport.ro, Boris Becker a fost găsit vinovat în patru capete de acuzare conform Legii Insolvenţei de juriul curţii Southwark Crown din Londra, pentru înstrăinarea de proprietăţi, două capete de nedezvăluire a averii şi unul de ascunderii de datorii.

Germanul a vândut deja la licitaţie o serie dintre trofeele câştigate, pentru suma de 700.000 de lire (840.000 euro), pentru a achita o parte din datorii. Acuzarea i-a reproşat că nu a declarat două proprietăţi în Germania, precum şi o cotă dintr-un apartament londonez, ascunzând un împrumut de 825.000 de euro.

În 2017, când a fost declarat falimentul său, datoriile lui Becker, care a câştigat 49 de titluri într-o carieră sportivă de 16 ani, erau estimate la 50 de milioane de lire sterline. Fostul tenismen contestă toate infracţiunile de care este acuzat.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO