Costumele patinatoarelor americane, motiv de controversă la JO de iarnă. FOTO


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Sursa: Baltimore Sun
Data publicarii: Miercuri 21 Februarie 2018 21:48
Categorie: Stiri Sport
Echipa Sua patinaj viteza

Echipa de patinaj viteză a Statelor Unite a stârnit controverse pe rețelele de socializare, din cauza costumelor purtate la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang.

 

Costumele acestora, predominant negre, au ieșit în evidentă din cauza modelului care părea să evidențieze zona intimă, unde materialul era de culoare albă.

„Dragă designer, uniformele echipei americane trebuie să reflecte eleganța și estetica echipei de patinaj viteză, nu să evidențieze zona intimă”, a scris o persoană pe Twitter, conform The Sun.

O alta a reacționat spunând că designul este unul „complet inadecvat”: „Cine a aprobat așa ceva?”

Ar putea la fel de bine să deseneze o săgeată spre acea zonă”, a reacționat o altă persoană.

Firma care a creat aceste costume este Under Armour. Potrivit unui specialist în marketing și relații publice, deși modelul „este puțin ciudat și stârnește glume pe rețelele de socializare, este loial atleților, ajutând echipa de patinaj viteză să aibă performanțe bune”, potrivit Baltimore Sun.

Totodată, reprezentanții companei au explicat că au decis să folosească un material diferit pentru zona intimă întrucât „reduce forța de frecare”.

„Am testat o mulțime de materiale pentru a-l alege pe cel mai bun. Dacă foloseam altă culoare sau un material de o nuanță diferită, am fi diminuat eficiența costumelor”, au explicat reprezentanții companiei Under Armour.

Sursa: Baltimore Sun

VIDEO PROTVPLUS.RO