Serena Williams: Aproape că am murit dându-i naștere fiicei mele Olympia


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 21 Februarie 2018 16:10
Categorie: Stiri Sport
Serena Williams si fiica ei

Jucătoarea de tenis americană Serena Williams a mărturisit, într-un articol de opinie publicat de CNN, că a fost aproape să-și piardă viața atunci când a născut-o pe fiica sa Olympia.

 

Am fost aproape de moarte după ce am născut-o pe Olympia. Deși am avut o sarcină destul de ușoară, fiica mea s-a născut de urgență, prin cezariană, după ce bătăile inimii sale au scăzut semnificativ în timp ce aveam contracții. Operația a decurs cum trebuie și, înainte să realizez, Olympia se afla în brațele mele. A fost cel mai uimitor sentiment pe care l-am simțit în toată viața, însă la doar 24 de ore au urmat șase zile de incertitudine. A început cu un embolism pulmonar, adică o situație în care una sau mai multe artere din plămâni sunt blocate de cheaguri de sânge. Din cauza istoricului meu medical, trăiesc cu frică; astfel, când am început să îmi pierd respirația, n-am pierdut nicio secundă și am alertat asistentele medicale. De aici au pornit niște complicații medicale, dar sunt norocoasă că am supraviețuit”, a mărturisit jucătoarea, conform CNN.

Embolismul i-a provocat o tuse puternică, din cauza căreia i s-a desfăcut operația.

„M-am întors în sala de operație, unde medicii au descoperit un hematom de mari dimensiuni în abdomen. Când am ajuns, în cele din urmă, acasă, am fost nevoită să petrec șase săptămâni la pat. Sunt recunoscătoare că am avut acces la o echipă incredibilă de medici și asistente, care au știut exact cum să se ocupe de aceste complicații, dacă nu beneficiam de îngrijirea lor, n-aș mai fi fost astăzi aici”, a mai spus jucătoarea.

Ea atrage atenția că, potrivit Centrului pentru Prevenția și Controlul Bolilor, femeile de culoare din SUA sunt expuse unui risc de trei ori mai mare să moară din cauza unor complicații legate de naștere.

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO