Cel mai dur raliu din lume, destinat motocicletelor enduro, a început la Sibiu

30-07-2019 17:58


Cel mai dur raliu din lume, destinat motocicletelor enduro, a început la Sibiu! Vreme de 5 zile, peste 300 de concurenți din 50 de țări vor străbate, în goana lor, 800 de kilometri prin munții și pădurile a 3 județe din țară.

Prima probă are loc în oraș, pe un traseu artificial, construit din sute de tone de piatră și bușteni. Cea de 16-a ediție a raliului poartă numele Sweet Sixteen, dar nu va fi deloc dulce pentru rideri, anunță organizatorii.

Un întreg bulevard al Sibiului a fost amenajat pentru proba de start a circuitului, cu obstacole formate din stânci, bușteni și cauciucuri.

Andy Fasekas, directorul tehnic al competiției: „Am adus 120-130 de tone de stânci, de pietre, 100 de tone de bușteni, 20-30 de mcubi de lemn pe care l-am transformat în rampe și așa mai departe".

Câștigătorul competiției de anul trecut e curios să afle ce i-au pregătit, de această dată, organizatorii.

Wade Young, rider Africa de Sud, câștigătorul din 2018: „4 zile de întrecere nu vor fi ușoare, totuși e cel mai dificil enduro din lume așa că sunt fericit să fiu aici."

Printre cei care fac spectacol pe bulevardul transformat din centrul orașului sunt și motocicliștii spanioli.

Alfredo Gomez, rider Spania: „Nu mai e ploaie așa multă ca anul trecut, sper că fi un pic mai ușor și scurt traseul anul asta. Îmi place Romaniacs și Roamania, o să fie o săptămână bună."

Sandra Gomez, rider Spania: „Abia aștept să începem și voi încerca să ajung la linia de finish. Băieții vor fi rapizi, ne vom intrce și bucură de asta."

După prolog, urmează 4 zile în care concurenții își vor testa limitele într-o cursa nemiloasă, prin natură. Au de trecut munți, păduri, pâraie și zone mlăștinoase.

Martin Freinadametz, organizatorul competiției: „Ne-am pregătit un an de zile pentru concursul ăsta, e mult de lucru. Și acum vin participanți din 50 de țări și avem și tranmise live, pot să vadă din toată lumea ce frumos e aici, pe munte în competiție"

Competiția se încheie sâmbătă cu o cursă pe un deal foarte abrupt și o serie de obstacole cu rampe, apă și ...mult noroi.

VIDEO PROTVPLUS.RO