Ce spunea Pierre Webo în 2013, după ce fanii lui Fenerbahce au aruncat cu banane în Drogba

Ultima actualizare: 13-12-2020 09:39

Pierre Webo a chemat doctorul - n-a putut să doarmă după seara de la Paris. Camerunezul susţine că fost insultat pe reţelele de socializare de mai mulţi români.

Pierre Webo, antrenor secund Istanbul Bașakșehir: „Este foarte stresant, i-am cerut doctorului nişte pastile ca să pot dormi.”

„Este un ipocrit” zic fanii lui Galatasaray. În 2013, Drogba - care atunci juca la Galata - a fost jignit de fanii rivalei Fenerbahce, la care juca Webo. Ultrașii lui Fener au aruncat cu banane în direcţia lui Drogba.

„E mai bine să nu vorbim despre asta. Cu cât vorbim mai mult, cu atât se înrăutățește situația. N-a fost un lucru bun, știm ce e rasismul, dar ne e foarte bine în Turcia”, zicea Webo în 2013, despre aceast incident.
.
Președintele Academiei roamne a încercat să lămurească situaţia. Cuvântul "negru" din limba romană nu e socotit ca degradant sau ofensator, a scris Ioan Aurel Pop, pe Facebook.

Ce a spus Webo despre incidentul cu Colțescu

 

Antrenorul secund al echipei Istanbul BB, Pierre Webo, a declarat, joi, la revenirea în Turcia de la Paris, după confruntarea din Liga Campionilor cu PSG, că Sebastian Colţescu a depăşit limita în urmă cu două zile.

În același timp, Webo le-a mulţumit tuturor celor care au fost solidari cu el, inclusiv preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

“Mulţumesc pentru susţinere, mulţumesc pentru solidaritatea tuturor jucătorilor, a echipei, preşedintelui clubului. Arbitrul a spus ce s-a auzit la televizor. Pentru un arbitru UEFA Pro cred că a depăşit limita. Îi mulţumesc şi preşedintelui Recep Tayyip Erdogan”, a spus Webo, potrivit News.ro.

Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, marţi, în minutul 16, la scorul de 0-0. Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată. Colţescu a folosit cuvântul "negru" indicându-i centralului Haţegan acea persoană. Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului. Demba Ba l-a apostrofat pe Colţescu, spunându-i următoarele: “Nu spui niciodată , spui . Atunci de ce vorbeşti despre Webo folosind cuvintele?”

Jucătorii echipei Istanbul Başakşehir au părăsit după aproape două ore Stadionul Parc des Princes, refuzând să mai dispute meciul cu PSG din Liga Campionilor, în urma scandalului de rasism. UEFA a stabilit ca partida să se reia miercuri seară. Meciul s-a încheiat 5-1 pentru PSG.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO