Echipa Istanbul Başakşehir, anchetată de UEFA. "La mine în ţară românii sunt ţigani"

Ultima actualizare: 13-12-2020 08:45
PSG şi Istanbul Başakşehir - 1
Getty

În urma scandalului iscat în meciul dintre PSG şi Istanbul Başakşehir, care a fost suspendat din cauza unor remarci venite din partea arbitrului Sebastian Colţescu, catalogate drept rasiste, se pare ca UEFA a lansat o anchetă care îi vizează și pe turci.

Dincolo de ancheta care trebuie să stabilească dacă arbitrul român este vinovat, corpul administrativ și de control al fotbalului european efectuează verificări și asupra reacțiilor venite de pe banca echipei din Istanbul, după ce unul dintre oficiali a fost auzit spunând "la mine în ţară românii sunt ţigani. Dar eu nu pot să spun că sunt ţigani", transmite DailyMail.

Încă nu este clar cine ar fi spus acest lucru, dar se vehiculează că ar fi fost chiar antrenorul principal al turcilor, Okan Buruk.

Între timp, preşedintele clubului Istanbul BB, Goksel Gumuşdag, a declarat, joi, la revenirea la Istanbul după confruntarea cu PSG din Liga Campionilor, că solicită interdicţie pe viaţă pentru arbitri după incidentul al cărui protagonist a fost Sebastian Colţescu.

UEFA a desemnat un inspector pentru anchetă

 

UEFA a anunţat miercuri că a desemnat un inspector pentru a analiza incidentele de la meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir.

"În conformitate cu articolul 31 (4) din regulamentul disciplinar, un inspector a fost desemnat pentru a conduce ancheta privind evenimentele ce au dus la suspendarea meciului", a anunţat UEFA.

Meciul din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, în minutul 16, la scorul de 0-0.

Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului.

Ulterior, meciul a fost reluat miercuri, fiind încheiat cu scorul de 5-1 în favoarea echipei din Paris.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO