Ce scrie presa străină după meciul cu scandal România-Suedia. Reacția lui Burleanu


Ultimul update: Sambata 16 Noiembrie 2019 19:41
Data publicarii: Sambata 16 Noiembrie 2019 17:01
Categorie: Stiri Sport

România este în mijlocul unui nou scandal, cu conotații rasiste, tratat cu severitate în presă străină. Nervoși că naționala de fotbal este neputinciosa în fața Sudiei, suporterii români ar fi jignit un atacant al echipei rivale.

Acesta a susținut că a fost huiduit și fluierat.

"Avem noi problemele noastre, dar nu umpleți cu gogoși scutul ignoranței", au transmis reprezentanții Federației Române de Fotbal încă dinaintea partidei, convinși că vor exista astfel de acuzații.

În minutul 81 al partidei, arbitul italian a oprit meciul, după o scurtă discuție cu atacantul Suediei Alexander Isak. În același timp, în difuzoare, printre huiduieli și fluierături, suporterii au fost avertizați că meciul se va opri definitiv dacă nu se liniștesc.

Un minut a durat pauza, ca mai apoi echipele să revină în teren. Din păcate, momentul respectiv a fost intens dezbătut la finalul partidei, dar și în presa internațională, unde suporterii români au fost taxați dur.

Este incredibil de trist, "Meciul România-Suedia a fost oprit după un abuz rasist josnic al fanilor români care îl viza pe Alexander Isak”, titrează The Sun, iar exemplele continuă cu titluri asemănătoare date de Euronews, Sky Sports sau El Espanol.

"Am ales să nu mă afecteze asta, pentru că era ceea ce voiau", a declarat și Isak presei suedeze, în timp ce pe teren a fost îmbărbătat de colegii de echipă.

Ciprian Tătărușanu, portarul naționalei: ”Sincer, la sfârșit, suporterii români fluierau pe orice jucător suedez”.

Antrenorul rivalilor, în schimb, nu a înțeles de la ce a pornit tot scandalul.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a afirmat că nu a auzit scandări rasiste la meciul cu Suedia, dar dacă a fost cazul, atunci îşi cere scuze faţă de delegaţia suedeză.

"Nici eu, nici colegii mei nu au auzit scandări rasiste. Analizăm înregistrările video şi audio pentru a depista ce s-a întâmplat. Dacă lucrurile au stat aşa, eu, în numele FRF, îmi cer scuze faţă de jucător, faţă de delegaţia Suediei. Noi românii avem problemele noastre, dar nu suntem rasişti. Dacă s-a întâmplat, este un incident izolat şi, împreună cu autorităţile statului vom încerca să identificăm persoana sau persoanele respective şi să ne asigurăm că la meciurile viitoare nu se vor mai regăsi pe stadioanele din România," a spus el, conform news.ro.

Incidentul nu este singular. Naționala a fost pedepsită de UEFA după ce suporterii au făcut scandal la partidele cu Spania și Malta de la începutul lunii septembrie. Din acest motiv, la confruntarea cu Norvegia, în tribune au avut voie doar copii.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO