Breakdance-ul va deveni probă olimpică începând cu Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris
Breakdance-ul va fi inclus în arena olimpică cu ocazia Jocurilor Olimpice de vară de la Paris din 2024.
Escalada, skateboard-ul şi surf-ul vor fi menţinute după debuturile la JO de la Tokyo de anul viitor, a anunţat, luni seara, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Thomas Bach, citat de AFP.
Comitetul Executiv al CIO a fixat programul definitiv pentru Paris-2024, care adaugă cele patru discipline "suplimentare" celor 28 de sporturi tradiţionale, cu trei principii comparativ cu Jocurile de la Tokyo: numărul total al sportivilor diminuat cu 600, ajungând la 10.500, podiumurile trec de la 339 la 329, iar paritatea exactă între sportivi şi sportive va fi atinsă pentru prima oară în istoria Jocurilor Olimpice.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Preferat karate-ului, prezent la Tokyo, sau biliardului, breakdance-ul (mai degrabă numit "breaking" de comunitate) reprezintă voinţa CIO de a moderniza cea mai mare competiţie polisportivă din lume şi de a creşte audienţa.
"Alături de escaladă, surf şi skateboard, ne-am propus să punem în lumină discipline inclusive, captivante şi care pot fi practicate în afara arenelor sportive tradiţionale", a explicat Thomas Bach.
Pentru a face loc noilor discipline, forul olimpic internaţional le-a inserat în rândul celor 28 de discipline permanente de la Jocurile de vară, hotărând chiar să reducă numărul global de sportivi angajaţi.
Numărul probelor mixte va trece de la 18 la Tokyo la 22 la Paris, graţie în special yachtingului, iar atletismul, boxului şi ciclismul vor ajunge pentru prima oară la paritate.