Avocatul lui Maradona: Moartea fostului star argentinian a fost cauzată de tratamentul medical greşit

Ultima actualizare: 26-10-2021 16:45
Diego Maradona
Getty

Diego Maradona ar fi decedat din cauza ultimului tratament care i-a fost administrat, potrivit fostului său avocat, Matias Morla.

Potrivit fostului avocat al legendei fotbalului argentinian Diego Maradona, tratamentul medical greşit primit de clientul său în ultimele ore de viaţă i-a cauzat moartea ulterioară. Aşa le-a spus Matias Morla reporterilor, luni, după un interogatoriu de trei ore la biroul procurorului general din San Isidro, la periferia oraşului Buenos Aires. Morla a fost chemat acolo ca martor în ancheta cu privire la moartea lui Maradona, scrie news.ro.

„Au fost făcute nenumărate greşeli şi, din această cauză, Diego nu mai este printre noi. A continuat să se umfle până când inima i-a explodat”, a spus Morla, care a conchis: „Tratamentul medical greşit este cauza morţii lui”.

Procurorul general argentinian anchetează şapte membri ai echipei medicale a lui Maradona pentru ucidere din culpă, cu circumstanţe agravante. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă până la 25 de ani de închisoare.

Un grup medical format din 20 de experţi care au investigat moartea lui Maradona a stabilit anterior că acesta a primit îngrijiri medicale inadecvate, a fost neglijat şi a suferit o suferinţă prelungită înainte de a muri în urma unui atac de cord. Cu câteva săptămâni înainte de moartea jucătorului, o operaţie pe creier i-a permis să elimine un cheag de sânge.

Morla l-a văzut ultima dată pe Maradona cu nouă zile înainte de moartea fostului fotbalist. „Era încă acasă, dar mi-am dat seama că nu se descurca bine. Avea o voce ciudată, robotică. Mi-am dat seama că se datorează cantităţii de apă din corpul lui. Mi s-a părut o nebunie că familia nu se hotărâse încă să-l trimită la spital, aşa cum au recomandat medicii. Fiicele lui l-au abandonat apoi", a menţionat avocatul.

De ceva vreme, Morla este angajat într-o luptă juridică cu fiicele lui Maradona, Dalma şi Gianinna, pentru drepturile de utilizare a mărcilor deţinute de Maradona (Diego Maradona, Maradona, D10S, El Diez, La mano de Dios şi El Diego). În 2015, Maradona i-a acordat avocatului său dreptul de comercializare a mărcilor pentru a strânge fonduri pentru fiicele lui.

Procedurile civile cu privire la distribuirea moştenirii sunt, de asemenea, în curs de desfăşurare. Pe lângă Dalma şi Gianinna, Maradona a recunoscut şi trei copii născuţi în afara căsătoriei: Diego Junior, Jana şi Diego Fernando.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO