Averea strânsă de Diego Armando Maradona. Câți bani mai avea în conturi când a murit

Ultima actualizare: 27-11-2020 12:54
Diego Maradona
Getty

Legendarul Diego Armando Maradona, cotat drept cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, a strâns de-a lungul carierei zeci de milioane de dolari, însă în conturi, la momentul morții, mai avea o sumă foarte mică, scrie celebritynetworth.com.

Diego Armando Maradona a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, pe care l-a suferit la domiciliul său din Tigre, la nord de Buenos Aires.

Născut într-o familie săracă și crescut în Argentina afectată de criza economică, legenda fotbalului mondial a fascinat lumea cu povestea sa de viață.

În anul 1984, Maradona devenea cel mai scump jucător din lume, după ce echipa Napoli a plătit 10,5 milioane de dolari pentru transferul lui de la echipa FC Barcelona, unde ajunsese pentru 7,2 milioane de dolari, în 1982, de la Boca Juniors.

La începutul anilor 80, Maradona era unul dintre cel mai bine plătiți sportivi de pe planetă, câștigând câteva milioane pe an din salarii și parteneriate cu companii precum Hublot, Puma și Coca-Cola.

Viața personală i-a afectat însă cariera. În 1991, a fost suspendat după ce a fost depistat pozitiv cu cocaina, în Italia, iar în 1994 a fost exclus de la Cupa Mondiala din SUA, găsit dopat cu efedrina. El a avut probleme de sănătate din cauza consumului de cocaină şi nu de puţine ori a avut conflicte cu jurnalişti şi cu oficiali din fotbal.

Problemele financiare cu care s-a confruntat Maradona

 

Diego Maradona a fost implicat într-o dispută fiscală cu autoritățile italiene care datează din perioada în care juca la Napoli. Potrivit italienilor, impozitele neplătite acumulaseră amenzi și dobânzi pentru o perioadă de 30 de ani. În 2009, oficialii italieni au anunțat public că Maradona le datorează 37 de milioane de euro, dintre care 23 de milioane reprezentau numai dobânzile.

Poliția a confiscat unele dintre bijuteriile lui Diego pentru a achita datoria, suma strânsă fiind de numai 42.000 de euro. Marea majoritate a datoriilor a rămas neplătită. Maradona a insistat că nu intenționează să plătească vreodată această sumă.

După ce și-a agățat ghetele în cui, Maradona a devenit antrenor, strângând sume importante la cluburi din întreaga lume. El Pibe Doro a fost și selecționerul Argentinei, pe care a dus-o până în sferturi la CM 2010.

Potrivit site-ului celebritynetworth.com, la momentul decesului, Maradona mai avea în conturi suma de 500.000 de dolari.

Pe de altă parte, goal.com scria, în mai 2020, că averea lui Maradona era estimată la doar 100.000 de dolari.

Legendarul Diego Armando Maradona a fost înmormântat joi seara, în cadrul unei ceremonii private, într-un cimitir din Buenos Aires, la capătul unei zile în care mii de oameni i-au adus un ultim omagiu, conform imaginilor prezentate de televiziunea argentiniană. Dricul care a transportat sicriul acoperit cu drapelul argentinian a părăsit Palatul prezidenţial situat în centrul istoric al Buenos Aires-ului, îndreptându-se către cimitirul Jardin Bella Vista, unde Maradona se va odihni într-un cavou al familiei sale.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO