Diego Maradona va fi înmormântat astăzi, la Buenos Aires

Ultima actualizare: 26-11-2020 15:42

Fostul mare fotbalist argentinian Diegi Maradona va fi înmormântat joi (astăzi) într-un cimitir de la periferia capitalei Buenos Aires, a doua zi după decesul său, a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP.

"Înmormântarea va avea loc astăzi, în această după-amiază, în Grădina Păcii, în Bellavista", în nord-estul capitalei Argentinei, unde sunt îngropaţi părinţii săi, a indicat Sebastian Sanchi.

Diego Armando Maradona a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 ani, în urma unui stop cardiac suferit într-o locuinţă din Tigre, la nord de capitala Buenos Aires, în care se recupera după operaţia recentă la care a fost supus pentru îndepărtarea unui hematom subdural.

Cum a murit Maradona

 

Un raport de autopsie difuzat către mass-media argentiniană a spus că Maradona a murit în somn, după ce a suferit insuficiență cardiacă, la doar două săptămâni după ce a părăsit spitalul în urma unei operații.

Medicii au detectat, de asemenea, cardiomiopatie dilatată, o afecțiune în care mușchiul inimii devine slăbit și nu poate pompa suficient sânge către restul corpului.

Autopsia lui Maradona a fost efectuată la spitalul din San Fernando, localitate de lângă Buenos Aires, anunţă procurorul John Broyard.

„Autopsia va fi făcută pentru a stabili cauzele decesului, care nu are caracteristici naturale", a anunţat procurorul.

Potrivit procurorului, decesul s-a produs la ora locală 12.00 (ora 17.00 - ora României), potrivit News.ro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO