AUDIO. Momentul în care Colțescu îi spune lui Hațegan să îl sancţioneze pe "negrul ăla"

Ultima actualizare: 09-12-2020 01:16
Sebastian Colțescu
Getty

Sebastian Colţescu i-a spus lui Ovidiu Haţegan să-l sancţioneze pe "negrul ăla", arătându-l pe antrenorul secund al echipei Istanbul Başakşehir Pierre Webo, fost internaţional camerunez.

Meciul PSG-Istanbul BB, din etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, în minutul 16, la scorul de 0-0.

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan. După un fault dictat împotriva echipei turce, contestat zgomotos de staff-ul acesteia, Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană trebuie sancţionată. Colţescu i l-a indicat pe Pierre Achille Webo spunându-i în limba română "ăla negru de-acolo".

Webo a interpretat spusele lui Colţescu ca "negro", un termen considerat insultător în mai multe limbi, scrie News.ro.

"De ce ai spus "negro", de ce?", i s-a adresat Webo lui Colţescu.

Şi Demba Ba, atacant al echipei Istanbul aflat pe banca de rezerve, a reacţionat la fel: "De ce a zis ?"

Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, iar jucătorii turci au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului, fiind urmaţi la vestiare şi de fotbaliştii echipei gazdă.

Partida nu s-a mai reluat, pentru că jucătorii formaţiei din Istanbul nu au mai vrut să revină pe teren. Meciul se va relua, miercuri, de la ora 19.55, cu o altă brigadă de arbitri.

Brigada română delegată la acest meci a fost formată din centralul Ovidiu Haţegan, asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe şi rezerva Sebastian Colţescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO