3 ani de închisoare pentru fotbalistul Fabrizio Miccoli, care a avut legături cu Mafia


Ultimul update: Duminica 29 Octombrie 2017 21:20
Data publicarii: Sambata 21 Octombrie 2017 07:30
Categorie: Stiri Sport
fabrizio Miccoli

Fabrizio Miccoli a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru extorsiune în formă agravată

Fostul international italian Fabrizio Miccoli a fost condamnat, vineri, la trei ani şi jumătate de închisoare de un tribunal din Palermo, pentru extorsiune în formă agravată, relatează Gazzetta dello Sport.

Miccoli, în vârstă de 38 de ani, a primit pedeapsa deoarece i-a cerut, în 2010 şi 2011, unui prieten, Mauro Lauricella, fiul unui mafiot, să recupereze pentru el 12.000 de euro. Jucătorul împrumutase cuiva suma respectivă pentru administrarea unei discoteci. Lauricella ar fi folosit metode violente pentru recuperarea banilor şi chiar şi aşa a reuşit să recupereze doar 2.000 de euro din suma totală.

Lauricella a fost condamnat în iulie 2016 la un an de închisoare cu suspendare pentru acte de violenţă, iar alt acuzat, Gioacchino Amato, a fost achitat. Recursul încă nu a fost judecat în cazul celor doi.

Miccoli a negat acuzaţiile la adresa sa, precizând că nu ştia că Lauricella are legături cu mafia.

“Ne aflăm într-o situaţie paradoxală, în care presupusul instigator al şantajului a fost condamnat şi persoana care a comis faptele a fost achitată. Vom face apel pentru a se face dreptate”, a declarat avocatul lui Miccoli, Giovanni Castronovo.

Fabrizio Miccoli a fost component al echipelor Juventus, Fiorentina, Benfica, Palermo, Lecce şi, ultima dată, Birkirkara. În perioada de când datează faptele pentru care a fost condamnat, Miccoli juca la Palermo.

 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO