Ziua Marinei Române 2020. Ce evenimente au loc la Constanța

Ultima actualizare: 13-08-2020 19:35
Ziua Marinei Române 2020. Ce evenimente au loc la...
Ziua Marinei Române 2020. Ce evenimente au loc la...

Spectacol atipic de Ziua Marinei Române 2020 când, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, turiştii şi localnicii nu vor mai putea asista la exerciţiile militare.

De Ziua Marinei 2020 sunt programate câteva festivităţi, care se vor desfăşura însă doar în portul militar, unde civilii nu au acces.

Ziua Marinei Române 2020. Ce evenimente au loc la Constanța

 

Distanţarea socială impusă de pandemia de coronavirus, dar şi imposibilitatea de a ţine sub control zecile de mii de turişti care veneau, de obicei, să vadă navele militare, i-au făcut pe marinarii militari să ia o decizie drastică.

Corneliu Pavel, ofiţer de presă Statul Major al Forţelor Navale: La Constanța, va avea loc o ceremonie redusă restrânsă în portul militar Constanța după care vor urmă câteva secvenţe de exerciţii demonstrative pe mare. Din păcate zeul neptun nu va fi present la aceste manfestari iar exerciţiile au fost reduse ca amploare şi număr în loc de zece exerciţii vom avea unul singur.

Ziua Marinei Române 2020. Turist: Este cel mai trist an

 

Mulţi dintre turiştii care îşi planificau vacanţele în această săptămână pe litoral obişnuiau să participe la manifestările dedicate Zilei Marinei Române. De această dată, cei care se vor plimba, cu masca, pe faleza vor admira doar trecerea navelor în larg.

Turist: Este cel mai trist an, cel mai trist an, normal că mi-ar fi plăcut, cui nu i-ar fi plăcut, mai ales acum că suntem în vacanţă. Oricum nu mai e ce a fos, nu mai e cum a fost.

Aşadar, anul acesta, Marina militară a anunţat că pe 15 august vor participa doar zece nave ale forţelor navale române, iar bricul Mircea va rămâne acostat la mal.

Pe cer vor survola ţărmul Constanței elicoptere Puma Naval, aeronave Mig 21 Lăncer , dar şi F16 - de la baza Mihail Kogălniceanu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO