Pensii mai mari pentru români. Anunțul făcut de premierul Ludovic Orban

Ultima actualizare: 10-08-2020 18:57
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că decizia privind procentul de creştere a pensiilor va fi luată în această săptămână, precizând că şi pensia minimă va fi majorată cu un procent similar punctului de pensie.

Orban a afirmat, întrebat în legătură cu procentul de majorare a pensiilor, că decizia va fi luată "cu siguranţă în cursul acestei săptămâni" şi urmează să o facă publică.

"Am avut această discuţie ca să fie majorată şi pensia minimă cu procentul cu care se majorează punctul de pensie, această discuţie am avut-o şi pot să vă spun că şi pensia socială sau pensia minimă va creşte cu un procent similar pe care îl vom decide pentru creşterea punctului de pensie", a spus premierul.

El a menţionat că sumele majorate vor fi cuprinse cu siguranţă în buget.

"Cu siguranţă vom finanţa, din moment ce am luat o astfel de decizie, am luat decizia astfel încât să putem să finanţăm orice cheltuială care este cuprinsă în buget", a adăugat Orban.

La finele lunii iunie în România erau peste 800.000 de beneficiari de indemnizație socială pentru pensionari, cu o valoare medie încasată de 216 de lei pentru fiecare beneficiar. Acestora li se adaugă alți peste 150.000 de beneficiari ai indemnizației care provin din fostul sistem de pensii al agricultorilor, care au primit, în medie, câte 142 de lei în iunie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO