Ziua internationala a copilului bolnav de cancer. Klaus Iohannis a vizitat o sectie de oncologie pentru copii. VIDEO

Dată publicare: 14-02-2015 16:34
Dată actualizare: 17-02-2015 07:01


Presedintele Klaus Iohannis a postat pe Facebook un mesaj cu ocazia Zilei Internationale a Copilului Bolnav de Cancer, amintind ca in Romania se inregistreaza anual 500 de noi astfel de cazuri.

"Maine, 15 februarie, este Ziua Internationala a copilului bolnav de cancer. In tara noastra se inregistreaza anual 500 de cazuri noi de copii bolnavi de cancer. Statisticile nu spun nimic despre suferinta lor si a familiilor lor. Am vizitat recent o sectie de oncologie pentru copii. Dupa sedintele de chimioterapie, sunt epuizati si obligati sa stea mult in pat. Toti sunt insa curajosi si isi doresc sa mearga la scoala sau macar in sala de joaca a spitalului, care este si sala de clasa. Acolo, dascali voluntari predau lectii de limba romana, matematica, fizica, pictura. Daruirea acestor oameni este un exemplu pentru noi toti. O societate devine cu adevarat puternica numai prin solidaritatea si curajul cetatenilor ei", scrie presedintele in mesajul postat pe Facebook.

In filmuletul realizat la sectia de oncologie pentru copii vizitata, presedintele este infatisat stand de vorba cu copiii si cu personalul medical.

El viziteaza unul dintre saloane si sala de joaca a spitalului, care este si sala de clasa, Klaus Iohannis primind de asemenea din partea copiilor un portret realizat de ei.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO