Zi speciala pentru detinutii de la penitenciarul din Ploiesti, care s-au putut ruga la moaste. Mesajul lui Ionut Dolanescu

Ultima actualizare: 19-06-2016 07:48

Detinutii de la inchisoarea din Ploiesti au avut joi o zi speciala: s-au putut inchina la moastele Sfintilor Nicolae si Constantin Brancoveanu, aduse special aici inaintea sarbatorii de Rusalii.

Administratia penitenciarului vrea sa-i recompenseze in acest fel pe condamnatii care par a se fi indreptat si sa-i aduca pe calea cea buna si pe ceilalti. La slujba alaturi de detinuti a fost prezent si cantaretul de muzica populara Ionut Dolanescu.

Cristian, un barbat de 34 de ani din Dambovita, care sta de doi an dupa gratii pentru ca a furat niste lemne, si-a dorit sa asiste la intreaga slujba sustinuta de patru preoti in micuta capela a penitenciarului. Peste doar cateva zile va merge acasa unde isi va vedea pentru prima data copilul venit pe lume dupa ce el a ajuns in puscarie.

Cristian Ivan, detinut: "M-am rugat pentru eliberarea mea si cel putin cred si am zis, Dumnezeu tu ma vei scoate de aici. Ma duc acasa sa imi iau copilul si sotia in brate, imi caut un loc de munca si nici gand sa mai calc stramb."

Sfintele moaste aduse la penitenciarul Ploiesti nu au fost alese intamplator. Potrivit prelatilor, Sfantul Ierarh Nicolae a fost inchis pentru ca a indraznit sa il contrazica pe ereticul Arie, iar Constantin Brancoveanu a stat dupa gratii pentru marturisirea credintei in Hristos, apoi a fost decapitat alaturi de fiii sai si sfetnicul voievodului.

Florin Dragomir, detinut: "Si in pustiu daca era tot il avam pe Dumnezeu in suflet si odata ce il ai pe Dumnezeu le ai pe toate. Sa ne lumineze Dumnezeu mintea si sufletul ca in viata sa nu mai facem greseli."

Un strop de alinare le-a adus detinutilor si Ionut Dolanescu. A discutat cu ei si i-a convins ca pe lume exista iertare si indreptare.

Ionut Dolanescu: "Stiti cum e, fiecare intr-un moment al vietii poate gresi. Acum suntem sus, acum suntem jos importan e ca suntem oameni cu frica de Dumnezeu, cu iubire de oameni si Dumnezeu sa ne ajute sa iasa sanataosi si sa isi continue viata mai departe."

Detinutii cu un comportament exemplar au fost dusi cu o zi inainte si la manastire.

Giorgian Alexandrescu, preot: "Cei care au fost ieri in pelerinaj au spus ca ei nu considera neaparat o nenorocire faptul ca au ajuns dupa gratii, ca poate Dumnezeu i-a ferit de multe alte rele."

Cristina Comnea, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Ploiesti: "Ne-am propus sa ii recompensam pe cei privati de libertate aflati in custodia Penitenciarului Ploiesti pentru comportamentul pozitiv avut pe perioada detentiei."

La inchisoarea Ploiesti isi ispasesc pedeapsa peste 500 de detinuti. Pentru ei, administratia penitenciarului a renovat recent capela ce poarta denumirea de Varvar Talharul, in amintirea unui ucigas grec devenit sfant dupa ce s-a intors la Hristos.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!