Zeci de romani au sarit in ajutorul tinerei fara maini, lasata fara indemnizatia de handicap

Ultima actualizare: 12-02-2013 00:31

Dupa ce au vazut la Stirile ProTV cazul tinerei din Iasi care, desi se nascuse fara maini si avea un defect la picioare, a ramas fara indemnizatia de handicap, zeci de oameni au sarit in sprijinul familiei napastuite.

Femeia are un bebelus sanatos, o fetita de numai patru luni, si abia reuseste sa se descurce cu banii. Sotul ei ar vrea sa plece la munca, dar fara suma de la stat, nu poate angaja pe nimeni sa vada, acasa, de cele doua. Exista insa o speranta: abia acum, dupa ce cazul a aparut in presa, autoritatile recunosc ca au gresit.

Pe site-ul www.stirileprotv.ro comentariile cititorilor au curs fara incetare.

"Acest caz mi se pare uimitor, iar nepasarea autoritatilor este deja ceva cu care ne-am obisnuit. Nu trebuie sa ne lase indiferenti. Vreau sa ajut aceasta familie cumva" - Radu.

"Cum poate o comisie sa se uite peste niste acte si sa dea un verdict fara sa vada persoana care primeste acel verdict? Este revoltator" - Gina.

Reactiile oamenilor au aparut dupa ce vineri am prezentat cazul cutremurator al Alinei, de 24 de ani, care a avut curajul sa intemeieze o familie, in ciuda handicapului sau.
Medicii din comisia care analizeaza dosarele persoanelor cu dizabilitati i-au oprit insa, in vara lui 2011, ajutorul de insotitor, fara sa-si mai dea osteneala sa o examineze.

Alina si Lucian, casatoriti de trei ani, nu mai stiau cui sa se adreseze. De atata amar de vreme, din aproape 900 de lei incasati lunar, au ajuns la mai putin de 300.

Dupa ce au vazut cazul la televizor, reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala au recunoscut ca e vorba despre o eroare evidenta si ca femeia nedreptatita poate face din nou contestatie, ca sa-si primeasca drepturile.

Nu se stie insa cate astfel de cazuri, care nu au avut sansa sa apara in presa, au trecut prin fata aceleiasi comisii si au primit verdicte nedrepte, fara nicio consultatie.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO