S-a nascut fara maini, iar autoritatile au lasat-o fara indemnizatia de handicap. Ce spun medicii

Ultima actualizare: 11-02-2013 07:09

Dovada de nedreptate iesita din comun. La Iasi, o femeie nascuta fara maini si cu grave probleme la picioare a ramas fara indemnizatia de handicap.

Tanara de 24 de ani, care a nascut recent, se descurca foarte greu, insa medicii din comisie i-au oprit ajutorul de insotitor fara sa o examineze.

Cand sotul ei s-a dus sa ceara explicatii, responsabilii i-au spus cu cinism ca daca n-are bani, femeia trebuie sa mearga la munca.

Alina si Lucian s-au casatorit in urma cu trei ani. Oameni necajiti, au reusit sa-si amenajeze doua odai modeste intr-o casa batraneasca.

Alina s-a nascut cu o malformatie grava la maini si la picioare. In urma cu 4 luni ea a dat nastere unei fetite perfect sanatoase, pe care si-o dorea ca un dar de la Dumnezeu, in schimbul suferintei.

Pentru ca nu are bratele de la cot in jos, Alina abia isi poate tine bebelusul la piept. De doi ani insa, Directia de Asistenta Sociala din Iasi i-a retras pensia de insotitor.

Din aproape 900 de lei incasati lunar a ajuns acum la mai putin de 300.

Acum, sotul Alinei nu poate pleca la munca pentru ca fara ajutorul de insotitor nu poate plati o persoana care sa aiba grija de ea si de copil. Chiar si o contestatie, la decizia medicilor, s-a ales cu acelasi rezultat: femeia s-ar putea descurca singura.

Cei trei abia au ce manance de pe o zi pe alta.

Intr-un tablou absurd si cinic, reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala spun ca femeia nedreptatita poate face o alta contestatie. Chiar daca nu are nici o sansa.

In ultimii doi ani, medicii din Iasi au retras 25% din gradele de handicap. Multe, spun ei, au fost acordate pe nedrept. Pentru Alina insa, nedreptatea, mult prea evidenta, o face sa se uite la cer strigandu-si disperarea. De la cei de pe pamant nu mai are nici o speranta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO