Zeci de licee din Europa isi prezinta ofertele la Bucuresti. Cat costa anul scolar in strainatate


Ultimul update: Marti 15 Mai 2012 13:59
Data publicarii: Sambata 10 Decembrie 2011 18:08
Categorie: Stiri Sociale

Cele mai bune licee din strainatate isi prezinta la Bucuresti oferta educationala si, pe cat posibil, spera sa convinga tot mai multi parinti sa isi lase copiii la studii.

Este adevarat insa ca preturile nu sunt pentru oricine, dar odata intrat la un astfel de colegiu elevul are acces la toate universitatile de prestigiu din afara.

De exemplu, liceul din Taunton, un orasel din sud-vestul Angliei. La 14 ani, Iustin s-a mutat din Constanta in Marea Britanie. Locuieste in campusul scolii si are sute de colegi din alte tari.

Spune ca acolo are toate sansele sa invete cu adevarat. Directorul liceului vorbeste cu mandrie despre el si sustine ca baiatul se simte deja ca acasa, la Taunton School. Stie ca atunci cand Iustin a ales acest liceu a renuntat la Romania.

Taxele de scolarizare depasesc 25.000 de lire sterline pe an. Se adauga inca 2500 de lire sterline, care ajung la o asociatie care devine un soi de tutore al copilului. Alte cateva mii costa rechizitele si uniformele.

Elevii studiosi pot acoperi o parte din costuri daca obtin burse. In functie de rezultate, acestea reprezinta intre 5 % si 100% din totalul cheltuielilor.

Parintii care vor sa stea departe de copii doar in vacante, pot opta pentru taberele de limbi straine.

La targul World Education gasiti 34 de licee din Marea Britanie, Germania, Elvetia si Spania. Si in acest an cele mai costisitoare raman cele din Elvetia, unde taxele de scolarizare pot depasi 50.000 de euro pe an.

VIDEO PROTVPLUS.RO