Zeci de comercianti au protestat vineri in fata Primariei Cluj. Sustin ca li se dau amenzi si li se confisca marfa

Dată publicare: 07-04-2017 17:32
Dată actualizare: 10-04-2017 07:12


Zeci de comercianti de fructe si legume din Cluj-Napoca au protestat din nou vineri dimineata in fata Primariei.

Oamenii sunt nemultumiti ca li se confisca marfa si primesc amenzi, atunci cand isi expun produsele in fata magazinului pe trotuar.

Nu este primul protest de acest tip, dar Primaria nu a gasit inca o solutie. Revoltati ca de luni de zile nu se schimba nimic, oamenii au iesit in strada inca de la primele ore ale diminetii.

Spun ca au cerut in nenumarate randuri autoritatilor sa le dea autorizatii ca sa poata expune marfa in fata magazinelor, dar nu au primit in schimb decat amenzi dupa amenzi

Florin Mihaiu, comerciant: "In loc sa ni se ofere posibilitatea de a intra in legalitate, de a plati o chirie pe acest spatiu, asa cum fac si terasele din oras noi suntem sanctionati cu amenzi cu confiscarea marfii. In fiecare luna o amenda de 2000 de lei. La ultima actiune in luna februarie, 780 de kilograme de marfa."

Bogdan Silvasan, comerciant: "Ne nemultumeste strict faptul ca nu ni se da o baza pentru a putea intra in legalitaste. Fara exagerare, tone de marfa mi s-au confiscat si amenzile per societate de ordinul zecilor de mii, am contestat aceste masuri in instanta."

Oamenii spun ca daca nu-si scot marfa la vedere, clientii nu sunt tentati sa cumpere.

Alexandru Coldea, comerciant: "Cel putin cu 30-40% au scazut vanzarile de cand nu mai putem pune marfa afara."

Dupa o ora de proteste, seful politiei locale a stat de vorba cu manifestantii si i-a asigurat ca pana saptamana viitoare reprezenantii Primariei vor gasi o solutie.

Marcel Bontidean, seful politiei locale Cluj: "Sa vedem ce masuri vom putea lua ca sa intre in legalitate si sa nu mai fie aceste situatii."

Pana acum zeci de tone de legume si fructe au fost confiscate de autoritati, iar comerciantii au primit amenzi de cateva mii de lei.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO