Vouchere de până la 5 salarii minime brute pentru victimele infracțiunilor grave. ”Multe sunt femei și copii”
Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a anunţat, vineri, că instituţia a publicat anunţul privind achiziţia de „Servicii de emitere, alimentare şi distribuire a voucherelor destinate victimelor infracţiunii”.
Gorghiu a mai explicat că voucherele destinate victimelor infracţiunilor grave „înseamnă asigurarea cheltuielilor de hrană, cazare, transport, medicamente şi materiale sanitare, precum şi materiale de igienă şi de uz personal”, şi limita accesată poate fi de până la cinci salarii de bază minime brute pe ţară.
Pentru acest an este estimat că vor fi emise 30 de astfel de vouchere, a mai spus senatoarea PNL.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
„Ca femeie, nu doar ca ministră, sunt foarte sensibilă la problemele pe care trebuie să le depăşească victimele infracţiunilor. Pentru că multe dintre ele sunt femei şi copii. Statul român nu stă cu mâinile în sân! Voucherele destinate victimelor infracţiunilor grave vor opri lanţul vicios”, a scris Alina Gorghiu, vineri pe Facebook.
Ministerul Justiţiei a publicat anunţul privind achiziţia de „Servicii de emitere, alimentare şi distribuire a voucherelor destinate victimelor infracţiunii”.
Banii pentru vouchere provin din sumele confiscate
„Suntem mai aproape să asigurăm accesul victimelor infracţiunilor la ajutorul financiar pentru a face faţă cheltuielilor imediate şi urgente. Aceste vouchere destinate victimelor infracţiunilor grave înseamnă asigurarea cheltuielilor de hrană, cazare, transport, medicamente şi materiale sanitare, precum şi materiale de igienă şi de uz personal. Limita accesată poate fi de până la cinci salarii de bază minime brute pe ţară. Pentru anul 2023, se estimează a fi emise 30 de vouchere”, a completat Gorghiu.
Ea a adăugat că acesta „este un instrument nou, parte a Mecanismului naţional de susţinere a prevenirii criminalităţii, care va funcţiona pentru prima dată în acest an”.
„Banii pentru vouchere provin din sumele confiscate, din valorificarea bunurilor confiscate şi din executarea hotărârilor de confiscare prin echivalent în procedurile penale”, a mai spus Alina Gorghiu.
Mai multe detalii privind instituţiile publice şi private implicate în procedura de distribuire a voucherelor către victimele infracţiunilor şi modalitatea de a beneficia de aceste vouchere pot fi accesate AICI.