Voluntarii nemti au construit o casa si au indeplinit cea mai mare dorinta a unei familii din Bihor: "E un sentiment minunat"

Dată publicare: 03-05-2015 18:34
Dată actualizare: 06-05-2015 06:54


O familie cu trei copii, din Bihor, isi traieste de acum si in realitate cel mai mare vis.

Acela de a se muta intr-o casa noua si mandra. Acest lucru a fost posibil dupa ce 15 voluntari din Germania au reusit sa le ridice o locuinta decenta in doar 5 zile. Singuri, sotii Pojoca n-ar fi reusit niciodata sa isi creasca baietii decent.

De cum au ajuns in comuna Buntesti, nemti s-au apucat hotarat de treaba. Iar rezultatul s-a vazut in cateva ore. Unii dintre voluntari au mai participat la astfel de actiuni insa pentru cei mai multi a fost o premiera.

Cristopher, voluntar: "Sunt foarte bucuros ca putem ridica aici o casa. Scopul meu a fost sa plec de-acasa undeva unde pot fi de ajutor. E un sentiment minunat, iar ceea ce fac ma ajuta si pe mine, de asemenea."

Seful de echipa este pentru a patra oara aici si spune ca nu i-a fost greu sa-i convinga si pe altii sa fie utili.

Phil Peters, seful grupului de voluntari: "Cred ca e un lucru fantastic sa ai un grup de oameni care vor si pot sa ajute care sa vina aici sa sprijine oameni in nevoie, cum este aceasta familie din Buntesti."

Locuinta ridicata in doar cinci zile va fi noul camin al familiei Pojoca. Pana acum acesti oameni sarmani s-au descurcat cum au putut.

Maria Pojoca: "Am trait intr-o casa veche si sa se darame pe noi si, in sfarsit, ni se implineste un vis, de a trai intr-o casa noua, decenta."

Actiunea a fost coordonata de o organizatie care construieste case in toata lumea pentru familiile defavorizate.

Emil Popa, director Habitat for Humanity Beius: "Se vede ca fac o treaba nemteasca, lucreaza extraordinar. Chiar daca n-o sa ne vina sa credem, in doua zile deja casa era sub acoperis, tigla era pusa."

Entuziasti nemtii promit ca se vor intoarce in Romania ori de cate ori o sa mai fie nevoie de ei.


VIDEO PROTVPLUS.RO