Viscol si ninsoare abundenta! Troienele au ajuns mai inalte ca o masina!

16-10-2009 00:00


UPDATE: A trecut el codul galben, dar iadul alb continua in multe zone ale tarii. In Bihor, zapada atinge un metru si jumatate in zona unei statiuni unde sase tineri au ramas izolati zile in sir la o cabana, de unde vedeau doar nametii.

Drumarii au trudit 24 de ore ca sa le elibereze calea. Picior de angajat de la deszapezire n-au zarit insa soferii, nimeriti pe drumuri ninse, din Arges si Prahova. Dupa ore de blestemat la volan, oamenii au aflat si explicatia: pe hartiile oficiale scrie ca iarna vine abia peste doua saptamani.

In Bistrita-Nadaud, a fost a treia noapte de viscol. In Pasul Setref, care face legatura cu Maramuresul, furtuna de zapada i-a ingrozit pe soferi. Peste 10 tone de antiderapant au fost aruncate pe sosea, dar chiar si asa s-a circulat cu mare dificultate.

In zona statiunii Stana de Vale din Bihor, nametii sunt de un metru si jumatate, iar pe drumul de acces spre un sat de vacanta n-a putut trece nimeni trei zile. Sase turisti cu varste intre 17 si 30 de ani au fost izolati acolo. Tinerii au ajuns in satul de vacanta vineri, cand erau aproape 20 de grade Celsius. Aveau sa-ndure insa nopti cu -4 grade.

Si pe Valea Prahovei e iarna in toata regula. Daca va ganditi sa mergeti acolo pentru primul week-end cu zapada, asigurati-va ca aveti masina echipata. Altfel, riscati sa fiti intorsi din drum de agenti.

Un veritabil drum al nervilor a fost soseaua dintre Campulung si Brasov. A nins inca de vineri dimineata, iar masinile au incremenit ore in sir pe soseaua acoperita, pe care, oricat de tare au sperat, n-a aparut niciun utilaj.

Potrivit meteorologilor, vremea ramane rece si va continua sa ninga la munte.

Sursa: Pro TV

Tags: meteo, vremea,

VIDEO PROTVPLUS.RO