Ultima seara a pelerinajului de la Iasi: aglomeratie, zarva si imbranceli

Ultima actualizare: 16-10-2012 00:36

UPDATE: Sa nu-ti calci aproapele in picioare la pelerinaje - o "porunca" de bun-simt, pe care credinciosul roman o nesocoteste ori de cate ori are ocazia.

Joi seara, la Iasi, in clipa in care preotii au vrut sa duca inapoi in catedrala moastele Cuvioasei Parascheva, s-a declansat isteria. Aproape 1.500 de oameni si-au dat coate si s-au rugat...sa se-mpiedice rivalul din fata, ca sa ajunga inaintea lui in biserica.

Cu busuioc sau flori in maini, batranii s-au imbrancit de la egal la egal cu cei mai tineri. Nimeni n-a tinut cont ca cei cativa copii prinsi la mijloc abia mai respirau.

Cum fiecare pelerin avea si cate o lumanare in mana, a fost o minune ca nu si-au aprins unii altora hainele. Racla a fost dusa inapoi in catedrala dupa o slujba speciala, oficiata de mitropolitul Teofan.

Cei intarziati, care au ajuns noaptea, s-au multumit si sa se roage in locul in care, timp de aproape o saptamana, au fost depuse moastele Sfintei Parascheva.

Aproape 200.000 de oameni s-au rugat la moaste, spun autoritatile. Prin curtea catedralei din Iasi se estimeaza insa ca au trecut peste 500.000 de credinciosi, in cele sase zile de pelerinaj.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO