Vinurile extreme, apreciate și produse și în România. ”Reușesc să lase cu gura cască jurații”

Ultimul update: Duminica 20 Mai 2018 21:33
Data publicarii: Duminica 20 Mai 2018 19:53
Categorie: Social

Vinurile extreme din toată lumea par a fi noul trend în materie de rafinament culinar şi în România.

 

Ţara noastră devine o piaţă interesantă pentru producătorii unor licori aparte, fie prin originea strugurilor, exclusivismul ediţiilor limitate sau inovaţia metodei de fabricaţie. La târgurile de vinuri puteţi încerca sute de soiuri de vin premiate, proaspăt intrate în catalog, cu arome exotice.

Un vulcan stins din Santorini a reuşit să aprindă legenda într-un pahar. O sticlă de vin vulcanic costă, în magazin, în jur de 30 de euro.

Roberto Lepori Bartolomeo: ”Vița pătrunde cu rădăcinile ei până la trei metri sub pământ şi extrage tot ce e mai bun în el. Vorbim de o aromă profund minerală.

Petreceri fabuloase la Mamaia: elicoptere, roabe pline cu vinuri și șampanie de 100.000 de €

Tot din Italia, crama lui Salvatore Ferragamo propune licori în ediţie ultralimitată.

Anna Marin: ”E un vin dulce. Strugurii sunt lăsaţi până la sfârşitul lui decembrie, ca să avem maximum de zaharuri.

Doamna Ferragamo adoră unul dintre aceste vinuri. 400 de sticle bea numai ea. Este elixirul tinereţii, pentru că a trecut de 90 de ani şi e foarte în formă.

Cine crede că românii încă prefera vinul de buturugă, făcut în curte cu adaos generos de zahăr, ar trebui să îşi facă drum la unul dintre numeroasele festivaluri de vinuri organizate în ţară. De pildă, în Capitală 50 de crame prezintă peste 350 de soiuri de vin. Şi încă 150, la secţiunea VIP. Printre ele, preferatul lui Nancy Reagan, considerat cel mai bun chardonnay din Statele Unite.

Categoria prosecco are, deloc surprinzător, cel mai mare succes. Anii trecuţi, la nivel mondial, vânzările acestui spumant cu denumire de origine controlată le-au depăşit pe cele ale şampaniei.

Gimo de Faveri: ”Este cel mai faimos vin al nostru, pentru că provine dintr-o singură podgorie, de pe un singur deal. Facem un milion de sticle.

Avem si un vin românesc extrem. În premieră, au fost reunite feteasca albă, neagră şi regală.

Marinela Ardelean, expert vinuri: ”Avem, printre cele 38 de soiuri autohtone de vinuri recunoscute, câteva care reuşesc să lase cu gura cască pe unii juraţi.

Aşadar, degustaţi cât mai mult, spun oenologii, ca să vă rafinaţi gustul. Vinurile extreme, dar un consum total limitat, sunt combinaţia câştigătoare.

Turiști din Austria, impresionați de cramele din Blaj: „Mi-a plăcut atmosfera din pivnițe”

Turiști din Austria, impresionați de cramele din Blaj: „Mi-a plăcut atmosfera din pivnițe”

VIDEO PROTVPLUS.RO

GOSPODAR FARA PERECHE

Alin Bobina stie exact cum arata femeia ideala pentru el! Afla si tu, da play!

Vrei sa-l cunosti pe Alin Bobina? Inscrie-te pe https://gospodarfarapereche.protv.ro




03:16

LA MARUTA

Andra Gogan, anunt important pentru fani

Andra Gogan isi lanseaza noua piesa, alaturi de fratele sau




06:06

LA MARUTA

Gospodarul Dorin Nacreala a facut pariu cu Catalin Maruta! Cine a castigat

Cine a castigat?,,Bravo, o sa-ti gasesti o doamna adevarata, iute ca tine!"




08:08

LA MARUTA

Gheorghe Filip, politistul nepereche

Gheorghe Filip, purtatorul de curvand IPJ Harghita, un artist desavarsit




23:06

LA MARUTA

Angela Rusu, cu 22 de kilograme mai slaba

Cu dieta, Angela Rusu a reusit sa piarda in greutate 22 de kilograme, in decursul unui an de zile




16:44

GOSPODAR FARA PERECHE

Dan, haiducul de la Bobicesti, isi cauta o sotie care iubeasca la fel de mult caii, ca si el

Vrei sa-l cunosti pe Dan Dicu? Inscrie-te pe https://gospodarfarapereche.protv.ro




03:35

VORBESTE LUMEA

Si-au transformat visele in realitate

Monica Barladeanu alaturi de fratele sau, in platoul Vorbeste Lumea




13:27

VORBESTE LUMEA

Regii si reginele internetului

Emil Rengle, Liviu Teodorescu si Mimi, despre vlog si viata de influencer >>>




11:05

VORBESTE LUMEA

Gradina Ioanei Ginghina, un loc de poveste

Ioana Ginghina ne prezinta casa si gradina acesteia




05:25

VORBESTE LUMEA

Greseli de machiaj

Dana Argesan ne spune care sunt cele mai frecvente greseli de machiaj




11:52
foodstory

Cum să faci aluat de paste în robotul de bucătărie

Cel mai bun sos salsa, gata în 15 minute

Cum să faci cremă de lămâie în blender

Proiectul inedit care ar putea pune capăt hranei nesănătoase în grădiniţe şi şcoli

Profit de 10 ori mai mare pentru fermierii care au ales să cultive porumbul timpuriu. E mai sănătos ca pâinea

5 femei bucătar pe care trebuie să le urmărești pe Instagram

cotlet de porc

Cum să gătești un cotlet de porc precum un steak

6 lucruri pe care trebuie să le știi despre laptele de migdale

"S.O.S Cazino!", o campanie lansată de organizatorii Neversea pentru a salva Cazinoul din Constanța

Puii de barză primesc inele de identificare în Mureș. ”Urmărim când se întorc în anii viitori”

Viral pe Facebook. VIDEO cu înalți preoți care vin la slujbă cu mașini de lux

Ce trebuie să știi despre rubarbă înainte de a o folosi în bucătărie