Poluarea de pe râul Vișeu îi exasperează pe localnici. Primarul comunei spune că nu știe nimic


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 18 Mai 2018 08:51
Categorie: Stiri Sociale

Poluare cu iz penal într-o localitate din județul Maramureș. Localnicii spun că, de luni bune, în râul Vișeu ajung reziduuri printr-o conductă și au cerut ajutorul autorităților pentru că în zonă mirosul este greu de suportat.

Însă reprezentanții primăriei ridică din umeri, iar cei de la Sistemul de Gospodărire a Apelor susțin că o defecțiune a tabloului electric de la stația de pompare ar putea fi cauza acestui incident. Pentru a lămuri lucrurile, a fost începută o anchetă și cei vinovați vor fi trași la răspundere.

Prin această conductă sunt deversate, de luni bune, reziduuri şi apa menajeră în râul Vișeu, după cum spun oamenii din comuna Moisei.

Chiar dacă localnicii povestesc că au anunţat autorităţile, primarul susţine altceva.

Toader Ștețcu, primarul comunei Moisei: "Eu n-am ştiut că există asemenea treabă, numai acolo sunt pompele aproape de râu şi dacă nu funcționează scoatem cu vidanja şi ducem la staţia de epurare."

Reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor au ajuns la fața locului şi spun că de vină ar putea fi muncitorii care efectuează lucrări în zona sau localnicii care au făcut o improvizaţie pentru a deversa dejecţii în râu.

Anca Bonto, purtătorul de cuvânt al SGA Maramureș: "În urma controlului s-a înterzis evacuarea de ape uzate menajere precum și descărcarea de reziduuri și orice alte materiale în resursa de apă, fără respectarea prevederiilor autorizației de gospodărire a apelor. Se poate ajunge la sancţiuni şi luăm măsuri în urma situaţiilor care apar."

În Moisei există o reţea de canalizare de 15 kilometri care ar putea deservi 6.000 de gospodarii, dar, până acum doar 1.500 au fost branşate la sistem.

VIDEO PROTVPLUS.RO