Razboi in instanta, intre Politia Romaniei si Politia Animalelor. "Riscam sa pierdem credibilitatea"

05-08-2011 19:46


A inceput un razboi surd prin instante intre Seful Politiei Romane si cel al Politiei Animalelor. Primul il acuza de abuz pe reprezentatul asociatiei care se ocupa de protectia necuvantatoarelor.

Altfel spus, membrii unui ONG oarecare au uniforme care seama izbitor cu cele ale agentilor plus masini cu girofar. Mai grav, ar taia si amenzi, lucru negat vehement. Potrivit chestorului Liviu Popa, in felul acesta, o institutie importanta a statului risca sa isi piarda credibilitatea.

Intre structura Ministerului de Interne si organizatia non-guvernamentala sunt ciudat de multe asemanari. Pornim de la nume. Statul are Politia Romana, ONG-ul - Politia Animalelor. Apoi si politistii adevarati si cei care apara necuvantatoarele sunt in functie de pregatire si de varsta: agenti, inspectori sau comisari sefi. Culmea e ca si unii si ceilalti au uniforme ce pot fi confundate usor. Mai ales ca umbla in Loganuri albe, cu girofar pe care scrie, desigur, politia in ambele cazuri.

"Politia Romana se afla in pericolul de a pierde distinctivitatea marcii. De multe ori, activitatea Politiei Animalelor a fost abuziva in afara legii, lucru ce afecteaza credibilitatea Politiei Romane", se plange chestorul Liviu Popa in cererea trimisa la Tribunal.

Seful Politiei Romane spune ca populatia poate sa cada usor prada unei confuzii periculoase. In sensul ca omul simplu care vede masina inscriptionata cu "Politia Animalelor" si un cetatean in uniforma la volan, chiar crede ca are de-a face cu un reprezentant al statului.

Pana una alta, Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci a certificat dreptul ONG-ului de a utiliza si numele si girofarul, iar, la randul lui, un judecator si-a dat acordul.

Pe de alta parte, conform legii, IGP-ul ar fi trebuit sa infiinteze o politie a animalelor ceea ce deocamdata nu s-a intamplat.

La randul lui, Emilian Prodan ia in calcul sa schimbe numele organizatiei sale in "Militia Animalelor". Oricum, Tribunalul Bucuresti a decis deja anularea marcii Politia Animalelor, dar si a certificatului prin care masnile ong-ului pot semana aproape identic cu cele ale politiei. Dar cum sentinta nu este inca definitiva, soarta organizatiei va fi decisa in ziua de 6 septembrie.

VIDEO PROTVPLUS.RO