Veste proasta pentru 2,6 milioane de romani. Vor ramane fara faina si uleiul primite de la Uniune

18-01-2013 19:13


Ajutorul social de la Uniunea Europeana vine incomplet anul acesta. Firma din Bulgaria care trebuia sa le livreze nevoiasilor ulei si faina nu si-a respectat obligatiile, iar reprezentantii APIA au reziliat contractul. 

Numai in Pitesti, aproape 10 mii de persoane beneficiaza de ajutor social de la Uniunea Europeana. Uleiul si faina ar fi trebuit sa ajunga deja la ei, impreuna cu restul produselor.

Fiecare roman sarman ar fi trebuit sa primeasca 14 kg de faina si 7 litri de ulei. Deocamdata spun multumesc pentru zahar, paste, biscuiti, orez, faina de malai, mazare si bulion. Insa nici acestea nu ajung.

"Tot e important, stiti cum e, in ziua de azi... pentru noi, astia amaratii. Pentru clasa ailalta, altceva e important probabil: vile, conturi" povesteste un barbat.

Firma din Bulgaria care a castigat licitatia internationala de livrare a ajutoarelor a distribuit pana acum doar 30% din cele 500 de tone de faina si numai 3% din cantitatea de ulei promisa. Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a luat masuri si a reziliat contractele cu aceasta societate insa in acelasi timp se duce si speranta oamenilor ca produsele vor mai ajunge candva la ei.

In acest program social sunt cuprinse persoane cu venituri minime, someri, pensionari cu pensii mai mici de 400 de lei, cei cu handicap grav, veterani si vaduve de razboi.

Tags: ulei, faina, ue,

VIDEO PROTVPLUS.RO