Verde la SMS-uri ieftine in UE, de la 1 iulie!


Ultimul update: Duminica 04 Noiembrie 2012 15:36
Data publicarii: Luni 08 Iunie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Facturi cu 60% mai mici pentru serviciile de roaming la telefonia mobila, incepand cu 1 iulie. Asta ne promit oficialii de la Bruxelles, dupa ce sefii comunicatiilor din cele 27 de tari ale Uniunii au adoptat luni un nou regulament.
 


Tariful maxim pentru trimiterea unui mesaj scris in roaming va fi limitat la 11 eurocenti, fata de tariful mediu de 28 de eurocenti practicat acum de operatorii de telefonie mobila.

Telefonul va putea fi utilizat cu mai mult curaj si pentru navigarea pe internet, deoarece tariful maxim va scadea la 1 euro pe megabyt, si va ajunge la o jumatate de euro in 2011, adica la o treime din tariful mediu din prezent, de 1,68 de euro.

In plus, comisia vrea sa sa ne protejeze impotriva "socului facturii" si ii va obliga operatorii sa introduca un sistem de intrerupere automata a serviciilor daca factura ajunge la 50 de euro.

De asemenea, apelurile efectuate in roaming vor fi taxate la secunda dupa prima jumatate de minut, iar apelurile primite vor fi taxate la secunda din momentul inceperii convorbirii, ceea ce va reduce factura de roaming cu inca 20%.

Tags: tarife, roaming,

De la 1 iulie, se ieftineste SMS-ul pe care il dati din strainatate!
Din 2009 scad tarifele la telefonia mobila!
Alo, se reduc preturile la convorbirile intre retele?
VIDEO PROTVPLUS.RO