Angajatii PRO TV au donat sange pentru a-i ajuta pe cei care se lupta pentru viata. Alex Dima: "Cred ca e datoria noastra"


Ultimul update: Joi 25 August 2016 07:02
Data publicarii: Luni 22 August 2016 19:23
Categorie: Stiri Sociale

Dar din dar se face Rai, spune un proverb, iar angajatii PRO TV au fost luni solidari cu cei care au nevoie de sange. Zeci de colegi au fost donatori in speranta ca gestul lor ii poate ajuta pe cei care se lupta pentru viata.

Alex Dima: Cred ca e de datoria noastra sa donam. Atata vreme cat suntem sanatosi trebuie sa ne gandim la ceilalti care sunt in suferinta si cred ca e un gest de normalitate, asa ar trebui sa functioneze o societate."

Alex Dima spune ca donarea de sange ar trebui sa devina obisnuita, nu un gest extraordinar. De aceeasi parere este si Mihai Dedu.

Mihai Dedu: "Sta in putinta fiecaruia sa mearga sa doneze, intr-un sfert de ora procesul se incheie si ai satisfactia ca s-ar putea acolo, undeva in spate, sa te uiti in oglinda si sa vezi o viata, doua, trei, salvate de tine. E un sentiment extraordinar!"

Magicianul Robert Tudor a donat pentru prima oara in viata lui. Dar spune ca este abia inceputul.

Robert Tudor: "Cred ca sangele meu o sa ajute cativa oameni si imi place sa ajut oameni, d-asta am spus ca n-o sa fie ultima oara cand donez sange."

Arhitectul din emisiunea Visuri la cheie, Omid Ghannadi s-a intalnit si el echipa de medici.

Omid Ghannadi: "Sangele este un lucru pe care il avem cu totii, dar cu toate astea si ducem lipsa. Si am vrut sa vad cu ochii mei de ce se intampla lucrul asta, cati oameni sunt acolo sau cat de complicat e sa donezi."

Oana Cuzino: "Sunt studii care arata ca donarea regulata de sange, asta inseamna minimum de 2 ori pe an, in urma studiilor clinice s-a dovedit ca scade intr-un mod foarte important riscul de infarct si de accident vascular."

George Buhnici: "Cred ca pana la urma toata povestea asta cu transfuzia supravietuieste de pe urma celor 20%  dintre donatori care merg constant."

Romania are una dintre cele mai mici rate de donare de pe continentul european. Potrivit unor statistici, anul trecut tara noastra ocupa penultimul loc din Europa la numarul de donatori activi de sange.

VIDEO PROTVPLUS.RO