Vai de dintii nostri!10% din romanii nemultumiti de dentisti fac reclamatie
Dinte pentru dinte sau banii inapoi! Asta cer sute de pacienti disperati ca tratamentele stomatologice pe care le-au facut au esuat, iar medicii dentisti refuza refacerea lucrarii.
Nemultumirile oamenilor sunt cu atat mai mari cu cat nicio institutie in afara instantelor de judecata nu pare sa tina cont de plangerile lor. Asa se face ca numarul celor care depun o reclamatie este de 10 ori mai mic decat numarul real al celor afectati.
150 de cabinete au fost reclamate numai in ultimele trei luni. In topul pagubitilor se afla Ion Avram, care se chinuie sa recupereze 280 de milioane de lei vechi pentru o proteza prost facuta. Si ca el sunt mii. Multi pacienti nu au curaj, desi sumele sunt importante. De la 3.000, la 30.000 de lei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Doar 10% dintre pagubiti ajung sa depuna reclamatii. Iar acestea se fac la Asociatia Pacientilor pentru ca institutia in masura sa le rezolve problemele are rol formal. Colegiul Stomatologilor, infiintat in 2006, a analizat in patru ani 40 de sesizari care s-au finalizat doar cu mustrari sau avertismente trimise medicului. Pacientul a ramas insa tot cu buzunarul gol.
Putinii care ajung in justitie se lovesc si aici de un prag. Lipsa garantiei lucrarii. In Romania nu exista garantii oficiale pentru niciun tratament stomatologic. Doar in cateva cabinete se dau unele garantii, de cateva luni sau un an, si doar sub anumite clauze - consultatii si igienizari periodice. Daca nu sunt facute la timp, garantia se pierde.
In topul esecurilor stomatologice "conduc" lucrarile protetice care se sparg sau cad. Apoi reparatia cariilor, infectiile in urma lucrarilor dentare si implanturile nereusite.