Vacanță de vis la Poiana Brașov, chiar și în timp de pandemie. ”Veniți, este superb!”

Ultima actualizare: 06-12-2020 19:46
Vacanță de vis la Poiana Brașov, chiar și în ...
Vacanță de vis la Poiana Brașov, chiar și în ...

Dacă visați la o vacanță în Poiana Brașov, dar vă e teamă de aglomerație, a venit momentul în care vă puteți bucura de peisajele minunate fără înghesuială.

 

Și dacă vă era dor de o iarnă cu zăpadă bogată, destinația potrivită este masivul Postăvaru. După o tură prin nămeți, merge perfect o cană de vin fiert, într-una din cabanele care abia așteaptă oaspeți.

Am pornit excursia noastră pe Drumul Roșu, cea mai lungă pârtie din stațiune, care acum e practicabilă doar în bocanci.

Copacii sunt încarcați de zăpadă, iar aerul rece le dă fiori drumeților. Cei mai extravaganți încearcă și alte mijloace de locomoție.

Cu bicicleta prin zăpadă.
- Mai merge și iarna?
- Se pare că da! Haha!
”.

Eforturile drumeților sunt răsplătite de splendoarea munților Bucegi, Făgăraș, Piatra Craiului și Măgura Codlei. Curajoșii pot încerca să le vadă de sus, din parapantă.

Decolarea are loc chiar de la stația superioară a telegondolei, iar zborul durează 10 minute. Cosmin a lăsat pentru o zi Capitala și job-ul din bancă pentru o aventură la înălțime.

Am venit să văd albul ăsta super și să mă distrez un pic”.

 

Ne încălzim și suntem gata de distracție

 

La cele două cabane din Postăvaru veselia nu se oprește niciodată. E bine întreținută cu băuturi fierbinți și mâncare gustoasă.

Veniți, este superb! În fiecare weekend este distracție, lume mișto, voie bună, ne simțim bine”.

Avem ceai, vin fiert, ne încălzim și suntem gata de distracție, ne-am luat săniuță și mergem pe pârtie”.

Răzvan Stroe, prezentator de evenimente: ”Atmosfera este absolut fantastică, ne bucurăm de vremea frumoasă. Este incredibil să fii în Poiana Brașov, mai ales în această perioadă”.

Rolf Truetsch, cabanier: ”Să vină să admire peisajul, care în perioada asta este mirific, a nins puțin, merg tunurile, se pregătește sezonul de iarnă".

Administratorii pârtiilor sunt însă cu un ochi la stratul de zăpadă și cu altul la evoluția pandemiei. Speră să deschidă curând sezonul de schi.

Dorin Drăgoi, administratorul domeniului schiabil din Poiana Brașov: ”Transportatorii pe cablu au făcut niște propuneri care au fost înaintate guvernului, în sensul de a se circula la jumătate de capacitate în gondole, de a se sta la distanță la îmbarcare și să poarte toată lumea masca de protecție”.

Până când vom putea pune schiurile în picioare, Poiana Brașov oferă și alte atracții, mai ales pentru copii. Parcul de agrement le stă la dispoziție.

Hai, trage! Bravo, Matei!”.

Și cum te descurci?
Foarte bine! M-am dat cu mașina și acuma împușc
”.

Hotelurile sunt deschise și oferă masa celor cazați acolo. Din păcate, centrele SPA și piscinele rămân închise, din cauza pandemiei.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO