Urmarite inainte de nunta, de detectivi. Cum au ajuns romanii sa isi spioneze viitoarele sotii
Avem acum un pont pentru domnisoarele care sunt pe cale sa se marite. Fiti foarte atente cui vreti sa ii spuneti "Da!". Tot mai multi barbati cer dovezi clare ca alesele lor sunt fidele si cu un trecut imaculat, asa ca antameaza detectivi particulari.
Investigatiile acestora sunt legale cata vreme nu incalca dreptul la viata privata. Adica nu au voie sa monteze microfoane, sa sparga e-mailul, ori sa intercepeteze discutii telefonice.
Andrei era indragostit pana peste cap de iubita lui si in toamna acestui an planuiau sa se casatoreasca. Cum el a fost nevoit sa plece la munca in Germania, viitoarea sotie a ramas acasa. Cand a simtit ca relatia dintre ei s-a racit, Andrei a intrat la banuieli. A angajat un detectiv particular ca sa o urmareasca pas cu pas. Ce a aflat l-a lasat fara cuvinte. Iubita lui il insela cu un altul.
"Dupa o saptamana am primit pe mail poze si video cu domnisoara. Se distra si eu munceam. Si normal ca trebuia sa facem si nunta si am anulat-o. (...) Am anulat nunta, am pus totul pe fata, mi-a recunoscut, si asta a fost", a spus Andrei.
Detectivii particulari primesc des astfel de cereri. Sunt si situatii in care nu este pusa la indoiala fidelitatea partenerului, ci mai degraba intamplarile din trecutul acestuia.
"Din pacate pentru ei le-am demonstrat, le-am aratat dovezi care i-au determinat in final sa renunte atat la partener, cat si la viitorul avut impreuna", a spus un detectiv particular.
Munca detectivilor particulari este insa strict limitata de lege. In principiu pot urmari pe cineva si au voie sa stranga probe video cu persoanele pe care le verifica.
"Cu certitudine as putea spune ca nu are voie sa planteze tehnica in casele persoanelor urmarite. Poate doar sa le supravegheze. Nu are voie sa le intercepteze, sa planteze tehnica in casele persoanelor urmarite. Spargerea e-mailului, ele sunt infractiuni prevazute de legea penala", a dezvaluit Calin Staiculescu, avocat.
Legea detectivului spune clar ca activitatea lui de investigare nu trebuie sa incalce dreptul la viata privata si nici dreptul la proprietate. Dincolo de asta, ramane de vazut cum isi vor privi partenerii cei care afla ca au fost monitorizati.
Citeste si: Folosesti YouTube? S-ar putea sa platesti pentru asta