Unde și-au găsit de lucru zeci de foști mineri din Gorj: "Încă mai putem la munca grea"
Zeci de foști mineri dintr-o comună din Gorj, inclusiv femei, vor munci de acum încolo la o fermă de păsări din Târgu Jiu.
Cu toţii au venit, vineri, la sediul primăriei din localitate după ce au aflat că încă mai erau disponibile locuri de muncă.
Chiar dacă până la noul serviciu, minerii trebuie să străbată peste 50 de km, oamenii spun că sunt dispuşi să facă naveta pentru a avea o slujbă. Mulţi dintre ei au trăit în ultimii ani doar din ajutoarele sociale.
Primăria din Negomir a fost plină ochi, vineri dimineaţă, de oamenii dornici să îşi găsească un loc de muncă.
Viorel Mustaţă, fost miner: "M-am oferit şi eu şi alţi foşti colegi care încă mai putem la munca cea mai grea. Noi, lucrând în minerit, încărcări, descărcări, program în ture 12 cu 24."
Dumitru Burtea, fost miner: "Acum la ajutorul social şi sper să reuşim şi noi ceva."
Reporter: "De când încercaţi să vă angajaţi?"
Dumitru Burțea: "Nu pot să vă spun de câte ori, la început a fost bine, că eu am 6 copii, doi mai sunt minori acum, ne-au luat care aveam copii şi ne-a băgat, apoi s-a schimbat, a fost cu pile şi relaţii."
Pentru angajare s-au prezentat şi tineri care au muncit în străinătate sau femei cu mai mulţi copii care vor să lucreze la noua fermă de păsări.
Cătălin Pâslea, localnic: "E greu în străinătate, departe de casă, chiar dacă sunt mulţi bani, departe de casă, nu ne convine. Mai bine pe mai puţin, dar acasă, dormim la noi acasă."
Maria Burțea, localnică: "Ni se oferă transport, o masă la zi. Pe asta ne-am bazat, că nu pile nu nimic."
Reporter: "Nu v-a venit să credeţi?"
Maria Burțea: "Da."
Primarul comunei le-a cerut tuturor celor de la ajutorul social să vină să se angajeze pentru că altfel vor pierde ajutoarele.
Vestea a ajuns şi în alte comune, oamenii venind la Negomir în speranţa că vor fi şi ei angajaţi.
Tudor Oiţă, primar comună Negomir: "Începând de luna viitoare, când se va da drumul la producţie o să-i vedem şi noi, că sunt o parte din ei, dar nu am reuşit să îi urmăresc să văd dacă au venit toţi. O să-i întreb de ce nu şi-au pus cerere şi o să le încetăm. O să vorbesc şi la AJOFM la Rovinari. Să nu le mai dea adeverinţe că sunt în căutarea unui loc de muncă."
Din cei aproape 70 de asistaţi social ai comunei, mai mult de jumătate sunt apţi de muncă.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!