Un vraci-doctor vinde credulilor o licoare "magica": apa tinuta in conditii necorespunzatoare

Dată publicare: 14-09-2011 18:20
Dată actualizare: 06-11-2012 03:22


Doar cu o simpla atingere si cateva intrebari, vraciul-doctor Mircea, asa cum se autointituleaza, este capabil sa ofere, bineinteles contra cost, tratamente minune.

"Daca tensiunea de pas este cam mica, iar meridianul artera vena este 7, 9, 11 atunci aveti probleme grave." E o fraza fara sens, special aleasa de un asa zis tamaduitor din judetul Constanta pentru a pacali oameni disperati.

Medicii care au urmarit inregistrarea cu camera ascunsa sunt socati si le atrag atentia bolnavilor sa nu cada in plasa unor oameni care profita de suferinta lor.

Domnul Mircea, care pretinde ca este tamaduitor, nu-i usor de gasit. Ascuns intr-o casa inca neterminata la intrarea intr-o ferma din Murfatlar, barbatul accepta pacienti, doar cu recomandare. Imbracat intr-un un halat alb si cu un stetoscop la gat asemeni unui doctor incepe consultatia. Boala invocata este un ulcer gastric in stadiu avansat.

Ne intoarcem la consultatie. Vraciul decide ca personajul nostru este suferind, fara sa mentioneze boala, dar ii da sperante ca inca mai exista solutii.

"Eu am pentru dumneavoastra, costa 50 de lei pe luna si 10 zile tratamentul ceai de dilutie sa-l faceti acasa dumneavoastra dimineata. Trebuie sa va ingrijiti, ca nu e bine deloc acolo", spune "vraciul".

Am dus licoarea imediat la analize. Laborantul spune ca: "este o apa pastrata in conditii necorespunzatoare …cu un miros neplacut ..De gust n-as putea sa va spun, ca nu indraznesc, dar cert este ca acea populatie disperata, care din diferite motive se prezinta la asa zisii doctori, mai bine zisi vraci, mai bine zisi sarlatani face o mare greseala"

Contactati de reporterii ProTV, tamaduitorul Mircea si asistenta lui au sustinut ca tratamentul este unul serios. Sotia presupusului tamaduitor, care ii este si asistenta, ne-a spus ca vorbim despre un fost medic militar, atestat pentru ceea ce face la o institutie din Germania.


VIDEO PROTVPLUS.RO