A sosit gazonul olandez pentru National Arena. Miercuri noapte incepe montajul

Dată publicare: 14-09-2011 18:13
Dată actualizare: 08-10-2012 17:40


Iarba verde olandeza care va imbraca terenul proaspat decopertat al Arenei Nationale a sosit in sfarsit in tara. 25 de camioane incarcate cu role de gazon, intra in caravana prin Vama Bors.

Montajul este programat sa inceapa, chiar din aceasta noapte. Singurul, care nu mai crede in promisiunile specialistilor este primarul Sorin Oprescu. S-a lecuit dupa partida cu Franta.

La ora doua azi-noapte cativa muncitori inca desfaceau manual ultimele resturi dintr-un covor oricum plin de gauri. Gazonul care a declansat un scandal international dupa meciul cu Franta a fost incarcat in camioane si dus pe ultimul drum.

Dimineata a aparut in decor un tir din care s-au descarcat doar utilaje, comandate special pentru montarea noilor rulouri. In tot acest timp camioanele cu iarba tranzitau in sir indian, Ungaria.

La ora 12, terenul Arenei Nationale arata exact ca un camp de cartofi proaspat greblat si nivelat. Ultimele bucati din prima generatie de gazon sunt descarcate la groapa de gunoi ecologica. In vama Bors apare primul tir.

Camioanele pleaca rind pe rand spre Bucuresti. Mai au inca 625 de kilometri, asa ca ultimul va sosi abia maine dimineata. Apoi, teoretic, de patura noua de gazon conform standardelor UEFA ne mai despart doar doua zile. Primarul spune insa ca nu mai crede in basme.

Oricum, nimeni nu stie din ce buzunar vom face fata noilor cerinte din raportul UEFA. Adica sa punem iarba sa cresca sub lampa, sa o ventilam permanent si o inlocuim inainte de fiecare meci mare.

Cei 2200 de kilometri, parcursi de caravana care aduce in tara gazonul, nici nu se compara cu portiunea dintre granita si pana la intrarea in Arena Nationala. Pentru ca soselele noastre sunt, in mare parte, presarate cu gropi, iar soferii sunt deosebit de atenti, nici nu se punea problema sa faca, de la vama Bors si pana acum, mai putin de 10 ore.

Cert este ca, intre timp, tehnicienii au pregatite absolut toate utilajele necesare ca balotii de iarba sa fie desfasurati si intinsi deja pe nisipul din teren.

Este o lucrare provizorie. Pentru ca fundatia gazonului este total nepotrivita, conform raportului UEFA, inainte de finala Europa League din 2012 iarba va trebui inlocuita.


VIDEO PROTVPLUS.RO