Un tata din Sibiu locuieste cu cei doi copii intr-un grajd. In ciuda greutatilor, cei mici sunt foarte buni la invatatura

24-10-2016 13:01

La marginea orasului Sibiu, intr-un grajd de cativa metri patrati, un tata si cei doi copii ai lui se pregatesc, pentru al treilea an consecutiv, sa infrunte iarna. Viata i-a lovit crunt, dar cu toate acestea nu se dau batuti.

Grav bolnav, barbatul tine cu tot dinadinsul sa-si trimita copiii la scoala, iar cei mici sunt printre cei mai buni la invatatura. Nu se plang si nu cer nimic. Se bucura ca sunt impreuna si au puterea sa viseze la o casuta numai a lor.

Cei care doresc sa-i ajute il pot contacta pe tata la numarul de telefon 0755.585.542.

Donatii in bani se pot face RO19RZBR0000060018424619 deschis pe numele tatalui, Dodoc Dan, la Raiffeisen Bank Sibiu.

Sunt trei ani de cand Nicoleta si Andrei locuiesc impreuna cu tatal lor intr-un grajd. Mama i-a parasit cand erau foarte mici iar tatal, pensionat pe caz de boala, n-a avut posibilitatea sa le ridice o casa.

"Aici este soba. Pe asta si gatim si incalzim apa si pentru caldura. Aici e patul in care dorm eu. Masa, dulapul meu pentru haine, dulapul copiilor cu hainutele lor, asta e patul lor. Si cam atat", spune tatal.

Chiar si in aceste conditii, copiii sunt un exemplu la scoala. Nu lipsesc niciodata si se straduiesc sa ia note cat mai bune. Inteleg necazul prin care trece familia lor si, asa mici cum sunt, se ajuta unul pe celalat.

Tatal copiilor a suferit un accident vascular cerebral de pe urma caruia a fost nevoit sa se pensioneze. Dar nu se lasa si munceste cu jumatate de norma la o croitorie. Vrea sa isi ajute copiii sa mearga la scoala pentru ca, spune el, invatatura este salvarea lor.

Mariana Stoica, invatatoare: "Copii sunt cuminti, nu lipsesc de la scoala si asa cum a putut el a reusit sa le dea o educatie, asa cum multi ar trebui sa o faca. Si merita tot sprijinul acelora care vor sa le acorde un pic de credit. Atat uman, cat si material."

Copiii si tatal lor se gandesc insa cu groaza la iarna ce va veni. Si s--ar bucura enorm, daca cineva le-ar oferi un adapost mai calduros si mai primitor.


VIDEO PROTVPLUS.RO