Un sportiv din Iasi a alergat 24 de ore fara oprire, parcurgand peste 200 km, pentru o cauza nobila

Dată publicare: 31-07-2017 12:55
Dată actualizare: 03-08-2017 16:29


Un sportiv profesionist din Iasi a alergat timp de 24 de ore incontinuu pentru a ajuta o tanara de 17 ani, aflata intr-o situatie dramatica.

Adolescenta sufera de o boala rara si tratamentul este foarte costisitor. Ca s-o ajute, Alin Vorniceanu a alergat fara oprire peste 200 de kilometri, adica a dat circa 550 de tururi de stadion. Si-a depasit astfel recordul personal, de anul trecut, cand a alergat 160 de kilometri intre Botosani si Iasi.

Alin Vorniceanu are 28 de ani si s-a pregatit cateva luni pentru acest ultramaraton. A alergat circa 10 kilometri in fiecare ora, peste 200 in total si a consumat in acest timp circa 10 litri de lichide. Pentru a izbuti, a infruntat cateva bariere psihologice. Ca sa prinda puteri, asculta in casti texte motivationale.

Puteti face donatii pentru Mihaela in contul deschis la banca Transilvania: RO76BTRLRONCRT0254584004

Alin Vorniceanu, sportiv: "In principiu mi-am propus sa alerg 2 minute jumatate pe tura 400 de metri, cam 11 - 12 la ora. Am zis ca ne putem uni fortele sa ajutam fetita respectiva, vedeti ca are probleme grave, eu unul multumesc ca pot sa merg. Este foarte greu sa te vezi intr-o asemenea situatie."

Maratonul care s-a desfasurat pe stadionul Emil Alexandrescu din Iasi si a fost pentru a o ajuta cu bani pe Mihaela, o fata de 17 ani, grav bolnava. Ea l-a sustinut pe Alin, de pe stadion, pe intrega desfasurare a evenimentului.

Ana Caf, mama Mihaelei: "Fetita este bolnava de mica, de la nastere. Are nevoie de mult tratament, de pansamnete, unguente, mai multe. Cam 5 milioane tratamentul si nu ne ajung. Mai am copii acasa si nu ne ajung. Eu sunt multumita de acest Alin care s-a oferit sa ne ajute."

Langa sportiv au fost permanent mai multi specialisti care i-au monitorizat parametrii fizici. Preparatororii de la Facultatea de Educatie Fizica au urmarit nu doar hidratarea alergatorului, ci l-au ajutat si cu geluri si suplimente proteice. In cele 24 de ore, consumul energetic a fost urias, mai ales pe caldura.

Florin Trofin, preparator fizic: "A mancat antrenamente pe paine, felul 1 si 2 antrenamente. Am avut un antrenament intens de pregatire."

Conf. dr. Cezar Honceriu, Facultatea de Educatie Fizica si Sport: "Pe langa pragurile fiziologice pe care organismul trebuie sa treaca in acest ultramaraton sunt si praguri mentale."

Sportivul a reusit sa incheie cu bine extenuanta proba, iar in tot acest timp, din donatii s-au adunat in conturile Mihaelei circa 9.000 de lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO