Un spital de pediatrie din Cluj a ajuns sa arate ca o gradinita. Gestul impresionant facut de voluntarii unei asociatii
Datorita voluntarilor Asociatiei Little People, un spital de pediatrie din Cluj, unde sunt internati copii bolnavi de cancer arata acum ca un loc de joaca relaxant si ii ajuta pe cei mici sa suporte internarile mai usor.
Sectia a fost renovata cu peste 10.000 de euro datorita generozitatii tinerilor si studentilor din Cluj, care au facut donatii la anumite petreceri organizate de asociatie sau au cumparat obiecte artizanale, facute special in acest scop.
Holul sectiei de Oncopediatrie seamana acum cu o gradinita. Peretii pictati in colori calde, dulapurile pline cu jucarii si mesele pe care se poate desena ii fac pe cei mici sa zambeasca si sa uite ca sunt intr-un spital.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Otilia, mama unui copil bolnav de cancer: "Toti copiii sunt incantati, se simt bine, mai uita de probleme, durere de tot ce e aici in spital."
Asociatia Little People, care face zilnic voluntariat in acest spital de copii, a fost cea care a luat initiativa renovarii spatiului de joaca.
Katie Rizvi, director Asociatia Little People: "Banii pentru acest proiect nu a venit de la corporatiile din Cluj si nici de la oamenii instariti, ci de la studentii si tinerii de aici care au cumparat bratari si au participat la petreceri la care au contribuit cu bani."
Si medicii sunt incantati.
Conf. dr. Gheorghe Popa, medic specialist oncolog: "Au un rol foarte important in asigurarea unei calitati a vietii copiilor suferinzi de cancer prin activitatea lor de terapie prin joc."
Pentru ca locul de joaca sa fie facut dupa standarde europene, s-au implicat si arhitecti: Georgiana, de exemplu, pe baza unor studii despre terapia prin culoare - a ales numai nuanţe care sa linisteasca si sa induca optimism.
Georgiana Ciceo, arhitect: "Ne-am gandit sa il facem cat mai vesel si cat mai prietenos, cat mai primitor pentru copii, cu trimiteri cat mai multe catre natura, care ce ii asteapta cand ies de aici.”
Cele zece paturi din sectia de Oncopediatrie a Spitalului sunt permanent ocupate si in fiecare an sunt tratati aici zeci de copii.