Un roman reface traseul lui Badea Cartan, dupa 100 de ani. De ce merge pe jos pana la Roma

25-10-2012 14:38


Ca toate drumurile duc la Roma a aflat si un barbat din Targoviste, care, insa, si-a pus in minte sa verifice daca intr-adevar este asa.

A pornit pe jos intr-o expeditie inedita pana in Italia si spera sa ajute in vreun fel imaginea Romaniei cu demersul lui.

Deocamdata a ajuns pana la Timisoara, dupa ce a parcurs in ultimele doua saptamani in medie cate 30 de kilometri pe zi.

Asemeni lui Badea Cartan, taranul care in urma cu mai bine de 100 de ani a pornit pe jos pana la Roma pentru a vedea cu ochii lui Columna lui Traian, Adrian din Targoviste a plecat in marea aventura tot pe jos. Nu se lasa descurajat de cei peste o mie de kilometri pe care ii mai are de parcurs.

Autoritatile din Targoviste au sponsorizat aceasta inedita expeditie cu suma de 3.500 de lei si o pereche de incaltaminte.

Adrian Melicovici, pelerin: "Nu cu miliarde se face o campanie turistica pentru tara ta, ci cu doar cateva mii de euro, batand din poarta in poarta si strabatand orase foarte frumoase. Sa nu mai fim asa de marginalizati doar pentru ca altii nu stiu sa ne promoveze valoarea, istoria si traditia".

In aventura lui, Adrian este insotit de un prieten care ii
monitorizeaza in permanenta parcursul. Cei doi se hranesc doar cu conserve si beau apa de izvor.

Peripetiile nu s-au lasat prea mult timp asteptate.

Adrian Melicovici, pelerin: "Era sa fiu atacat de o haita de caini. Caini foarte multi pe traseu..."

In plus, asa cum era de asteptat, pantofii sunt poate cei mai importanti in acest proiect.

Adrian Melicovici, pelerin "Mi-am pus pansamente in loc de sosete, pentru protectie, care au frecat pantoful in aceste sute de kilometri si acum acesta se muleaza dupa picior".

Pentru promovarea Romaniei, Adrian a facut pana acum o multime de poze si scrie un jurnal al expeditiei in care vor aparea parerile oamenilor pe care ii intalneste.

Cei doi calatori vor ajunge la Roma peste doua luni, in preajma zilei de 15 decembrie.

Tags: roma, targoviste,

VIDEO PROTVPLUS.RO