Un preot din Galați a construit o „căsuță cu bunătăți” pentru localnicii săraci

Ultima actualizare: 01-09-2020 17:45

Impresionat de situaţia materială a unor familii, un preot paroh dintr-o comună din Galaţi a venit cu o idee pentru a-i sprijini pe cei sărmani.

Împreună cu alţi enoriaşi a construit o căsuţă din lemn în care atât el, cât şi cei care doresc, donează alimente neperisabile, haine sau orice ar putea să-i ajute pe localnicii fără posibilităţi.

Căsuţa sufletelor mari, din comună Frumușița, în județul Galaţi, se umple de câteva ori pe zi. Preotul paroh, părintele Laurenţiu, spune că uneori chiar şi o pâine este şansa unui om de a nu se culca flămând. Dincolo de a fi doar duhovnic, părintele s-a implicat într-o acţiune cât de poate de practică.

Laurențiu Mocanu, preot paroh: "Căsuţă cu Bunătăţi" este o încercare a bisericii nostre de a veni în întâmpinarea nevoilor, care sunt mari şi grele, ale unei comunităţi frumoase dar greu încercate. Avem familii cu mulţi copii, persoane bolnave, avem oameni săraci neputincioşi care n-au niciun venit."

Ideea construirii unei căsuţe în care se pot pune diverse alimente neperisabile, pâine, dulciuri, haine, rechizite şi chiar produse de igienă a prins imediat. Astfel, cei nevoiaşi ştiu că în faţa bisericii este un loc în care, dacă vor veni, vor găsi întotdeauna câte ceva.

Reporter: Ce aţi luat acolo?
Bărbat: Ulei, pâine, orez. Pentru copii.
Reporter: Cat timp va ajunge, la 4 copii?
Bărbat: Multumim lui Dumnezeu că este şi ne aduce.

Reporter: Cat aţi luat? Cât vă trebuie, nu?
Femeie: Da, lasa să vină şi alţii să ieie că aşa e frumos, aşa e bine. Păi, mâncăm noi mult şi alţii nu trebuie şi ei...
Reporter: Va ajunge pentru o săptămână?
Femeie: Ei, suntem 5 persoane…

Uneori, apar însă şi discuţii.

Bărbat: "Sunt şi mulţi care vin şi iau dar care au. Au şi vin şi băgă mâna acolo. Asta n-ar trebui să facă aşa ceva. Să vină ăştia amărâţi, care n-au o pâine. Nu din ăştia care au acasă şi poate creşte porci cu pâinea aia, ia câte o sacoşă de pâine care alţii n-are ce să pună la copii."

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO