Trenuri oprite de zapada. Curse aeriene intarziate. Vezi starea drumurilor
UPDATE: Vremea nefavorabila si vantul foarte puternic au intrerupt circulatia feroviara pe traseul Lehliu - Ciulnita, iar patru trenuri au fost oprite. In plus, ninsoarea ingreuneaza traficul aerian, dar si cel rutier, pe mai multe drumuri nationale.
-► Circulatia feroviara:
In jurul orei 10.00, intarzierile estimate pe relatia feroviara Bucuresti - Constanta erau de pana la 120 de minute, potrivit CFR SA.
Echipele de interventie se afla la fata locului si lucreaza pentru remedierea defectiunii la linia de contact, astfel incat circulatia trenurilor sa fie reluata in conditii normale de trafic.
Cele patru garnituri oprite sunt trenul P 8011 care stationeaza in Dor Marunt, trenul R 680 si trenul P 8034, oprite la Ciulnita si trenul P 8022-1, stationat in Lehliu.
-► Traficul aerian:
In aceasta dimineata, aeronavele au decolat cu mici intarzieri de pe Aeroportul "Henri Coanda", din cauza vremii nefavorabile.
Astfel, o cursa Tarom de Iasi care trebuia sa decoleze la ora 8.50 a plecat cu o ora si 20 de minute intarziere, iar doua curse de Cluj au plecat cu aproximativ jumatate de ora intarziere.
De asemenea, doua avioane care trebuiau sa aterizeze de la Iasi si Suceava nu au mai venit la Bucuresti, dupa ce cursele lor au fost anulate, marti seara.
-► Circulatia rutiera:
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna in mai multe judete din tara.
Cu toate acestea, afirma politistii rutieri, nu sunt semnalate drumuri nationale blocate.
ora 11.30 - Traficul rutier se desfasoara ingreunat pe drumurile nationale din judetul Salaj, din cauza zapezii. Situatia cea mai dificila se inregistreaza pe drumul E 81, care face legatura intre Zalau si Cluj-Napoca, pe culmea Muntilor Meses.
Seful Sectiei de Drumuri Nationale Zalau, Mircea Crisan, a declarat, pentru Mediafax ca ninge de mai bine de 24 de ore.
Conform sursei citate, in aceasta perioada au fost folosite in actiunile de deszapezire peste 75 de tone de nisip si 115 tone de sare. Desi sunt mobilizate in zona Muntilor Meses patru utilaje de deszapezire, carosabilul nu poate fi mentinut curat, din cauza ninsorii abundente, care nu se opreste.
Si pe Valea Somesului, spre Dej, patru utilaje actioneaza pentru deszapezirea drumurilor, in timp ce pe culmea Mesteacanului, la limita Salajului cu judetul Maramures, carosabilul este curatat de alte patru utilaje prevazute cu lama si raspanditor de material antiderapant.
In intreg judetul Salaj, pe drumurile nationale, sunt mobilizate pentru deszapezire 30 de autospeciale.
ora 09.00
-► in judetul Tulcea, pe DN22( in zona Topolog) stratul de zapada de pe partea carosabila masoara aproximativ 3-5 centimetri.
-► in judetul Buzau, pe DN2 Ramnicu Sarat – Buzau stratul de zapada masoara 1-3 centimetri.
-► in judetul Alba, pe DN74 Zlatna – Abrud si DN75 Campeni – Arieseni se semnaleaza un strat subtire de zapada, iar pe anumite portiuni si polei pe partea carosabila.
Probleme din cauza zapezii sunt si pe restul drumurilor din judetul Buzau, interventia drumarilor fiind ingreunata de viscol.
Pe DN 2 (E 85) intre Limpezis si limita cu Urziceni s-a format un strat de gheata, iar viscolul ii impiedica pe drumari sa intervina, o situatie similara fiind si in zona de campie a judetului.
Autoritatile le atrag atentia turistilor care doresc sa ajunga in statiunea gorjeana Ranca despre faptul ca drumul national 67C este foarte inclinat, astfel ca este necesara echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarna si lanturi antiderapante.
De altfel, intre kilometrii 30 si 34+200 metri zapada de pe carosabil masoara intre unu si trei centimetri. Pe portiunea kilometrica 0 – 30 utilajele au indepartat zapada, iar drumul este umed.
-► Pentru prevenirea accidentelor rutiere, un echipaj de politie controleaza autovehiculele pe raza localitatii Novaci, nepermitand accesul catre Ranca celor neechipate pentru circulatia in conditii de iarna.
De asemenea, in zona localitatii prahovene Cheia si in judetul Brasov( pe DN10 si DN11) circulatia autovehiculelor este ingreunata din cauza unui strat subtire de zapada, iar pe anumite portiuni se poate forma polei.
ora 07.00 - Circulatia rutiera pe cele doua autostrazi (A1 Bucuresti – Pitesti si A2 Bucuresti – Constanta) se desfasoara cu dificultate, in conditii de iarna, din cauza ninsorii si a carosabilului ud, nefiind semnalate insa blocaje sau alte probleme deosebite.
Doua autovehicule au fost blocate in Buzau de nameti
In jurul orei 10.00, autobuzul si microbuzul scolar care au fost blocate timp de aproximativ o ora pe Drumul Judetean 214 A, intre localitatile Caragele si Luciu, au fost deszapezite si si-au continuat drumul.
Potrivit comisarului Florina Crucianu de la Politia Judeteana Buzau, cele doua autovehicule nu au mai putut inainta din cauza nametilor si a vantului care viscolea zapada.
In microbuzul scolar in se aflau sapte elevi, care se indreptau spre Pogoanele, iar in autobuz erau 15 persoane, care plecau la Buzau.
Din cauza conditiilor meteo rutiere prognozate pentru aceasta perioada, politistii le recomanda conducatorilor auto sa tina cont de urmatoarele sfaturi:
-► sa adapteze permanent viteza la strea suprafetei carosabile (carosabil acoperit cu zapada, gheata sau polei);
-► sa foloseasca in mod corespunzator atat sistemul de iluminare-semnalizare, cat si pe cel de climatizare-dezaburire, pentru a avea vizibilitate si a putea fi observati in trafic;
-► sa pastreze in mers o distanta suficienta fata de vehiculul dinainte pentru a putea opri in conditii de siguranta;
-► sa echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzatoare;
-► sa verifice periodic acumulatorul masinii, pentru a nu avea surpriza neplacuta de a ramane imobilizati pe drum;
-► sa nu bruscheze comenzile autovehiculului si sa foloseasca mai ales frana de motor;
-► sa asigure buna functionare a stergatoarelor de parbriz.
Sursa: Mediafax, Pro TV
Etichete: soferi, drumuri, zapada, infotrafic,
Dată publicare:
23-02-2011 09:19