"Un gest poate sa le redea zambetul". Studentele de la Medicina si-au donat parul pentru micutii bolnavi de cancer
"Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!". Dupa acest motto se ghideaza mai multe studente de la Facultatea de Medicina din Iasi, care si-au donat parul pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi de cancer.
O asociatie din Anglia il transforma in peruci pe care le ofera apoi gratuit celor mici atinsi de aceasta boala teribila.
Maria este studenta in anul I, la Facultatea de Medicina, are 20 de ani si este prima tanara care s-a implicat in acest proiect, din dorinta de a da un exemplu. Gestul ei a fost apreciat, iar in scurt timp, alte fete i-au calcat pe urme, printre care si unele colege de facultate.
Ioana Maria Andrioaie, studenta la Medicina: "Proiectul a primit pana in momentul de fata 9 donatii, de la persoane din Roman, Iasi si Bacau. Mai avem voluntari care vor sa ne trimita pana la sfarsitul lunii si alte donatii."
Maria spune ca a fost o decizie pe care nu o regreta.
Ioana Maria Andrioaie, studenta la Medicina: "Am vrut sa fiu eu prima care face acest pas pentru a fi un exemplu pentru viitori donatori si fiind prima, gradul de implicare a crescut si m-am atasat de acest proiect."
Diana are 19 ani si este si ea studenta la Medicina. Cunoaste drama copiilor bolnavi de cancer si s-a hotarat sa-i ajute. Oricine doreste poate sa doneze par, singurele conditii sunt ca acesta sa aiba minimum 17 centimetri, sa fie vopsit in culori naturale, spalat si impletit intr-o coada.
Diana Constantinescu, studenta la medicina: "Am intrat la Medicina, la facultate, cu ideea de oncologie si am vazut un filmulet cu o fetita care a primit o peruca din par natural si era foarte fericita. Era zambetul de pe fata si fericirea unui copil nevinovat care nu avea par."
Roxana Bursuc, studenta Medicina: "Am vazut pe Facebook un share al colegei mele si atunci mi-a venit si ideea sa-mi donez parul. M-am gandit ca un gest al meu poate face un copil fericit si sa-i aduca un zambet pe fata.
Tinerele incearca sa transmita mesajul lor la cat mai multe persoane, pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi de cancer.